Elev på Prolympia hoppar med handboll i handen

Hand the ball – populärt inslag

Genom projektet Hand the ball har elever på skolan fått testa på handboll. Detta när Prolympia Virserum fick besök av Anton Söderström, som är ambassadör för projektet i Småland-Blekinge Handbollförbundet.
Omdömet? Mycket positivt.
– Det var väldigt roligt att få prova på något nytt, kommenterade eleverna.

Hand the ball har som syfte att öka rörelse och lek hos ungdomar runt om i landet. Fokus ligger på inkludering, kommunikation och försöker ta bort pressen på prestation och resultat.
– Idrott och hälsa är något vi på Prolympia arbetar för dagligen, säger Emma Svensson, idrottslärare på Prolympia Virserum.

Genom att få prova på många olika idrotter ger vi eleverna möjlighet att utvecklas, liksom att de får chans att hitta ”sin” idrott. Att bjuda in Anton till skolan för att låta honom bidra med sin kunskap och låta eleverna testa handboll är ett led i detta.

Upplägget för Hand the ball är inte baserat på traditionellt vis, utan något förenklat med fokus på grunderna och att ha roligt. Eleverna tyckte att det var ett trevligt inslag med mycket glädje och att ”det var väldigt roligt att få prova något nytt”. Vissa elever lyfte också att det var spännande att få utmanas i sitt lärande vid några av de svårare momenten.