Fotbollsplan med fotbollar i förgrunden

Specialidrott

Prolympia erbjuder landets bästa förutsättningar för att kombinera kunskap och idrott på grundskolenivå. Vårt mål är att skapa ett livslångt intresse för idrott och hälsa.

Från och med årskurs 6 erbjuder vi möjligheten att välja och utöva en specialidrott på skoltid i samarbete med ledande idrottsföreningar och andra aktörer.

På Prolympia Virserum erbjuder vi ett antal idrotter som fotboll, hockey, pingis, padel, schack, ridning, fys, dans, alpin skidsport och allmän bollsport samt andra aktiviteter som eleverna kan fördjupa och utveckla sig i. Här kan man till exempel välja foto, ateljé, musik, engelska, friluftsliv och livskunskap. Sedan finns det även möjlighet att utöva en egen specialidrott (där har vi några elever som rider en egen häst, kör cross eller speedway).

På Prolympia Virserum har vi, utöver de specifika specialidrotterna, en möjlighet att prova på. Här får eleverna testa en idrott eller friluftsaktivitet där fokus ligger på att ha kul, ta ansvar och lägga grunden för ett livslångt hälso- och idrottsintresse.

Träningarna sker i samarbete med föreningarna och genomförs av kvalitetssäkrade tränare. Övriga aktiviteter anordnas i syfte att nå personlig utveckling.

Träning efter dina förutsättningar

Vi fokuserar hela tiden på individanpassade och kvalitetssäkrade träningar för att nå maximal utveckling och prestation utifrån varje elevs egna förutsättningar, mål och visioner. Perfekt både för dig som drömmer om en framtida elitkarriär och för dig som utövar din idrott i ett socialt syfte.

Hos oss får du:

  • Kvalitetssäkrad träning av välutbildade coacher på skoltid vid ett tillfälle per vecka för år 6–9.
  • Möjlighet till läxhjälp och köp av mellanmål på skolans hälsocafé så att du är väl förberedd inför din klubbträning.
  • Utbildning för elever och coacher inom ämnen som atletism, kost och idrottspsykologi.
  • Ämnesintegrerad undervisning där kunskapsinlärning och idrott bildar en enhet.
  • Idrottsintresserade och behöriga pedagoger.