”Mellan- och högstadiet blev min bästa tid”

Hon älskar matte, har studerat vid universitet i både Sverige och Portugal och lämnade grundskolan i Virserum med toppbetyg. Mimmi Andersson är bara 23 år gammal men har redan en stor världsvana – och snart en masterexamen i nationalekonomi.

Mimmis resa mot en internationell framtid och studier började redan i unga år, när hon valde att studera på Prolympia.
– Jag började på skolan för att jag gillade deras idrottsprofil, men väl där upptäckte jag att det fanns mycket mer.
– Stämningen på skolan var väldigt trygg och jag blev sedd av mina lärare. Tryggheten och uppmuntran jag fick hade en positiv effekt på mitt skolarbete, och idrottsintresset fick konkurrens av mer studierelaterade intressen.

Bland annat fick Mimmi upp ögonen för specialengelskagruppen.
– Jag såg chansen att kunna förbättra min engelska och samtidigt ha väldigt kul.
– Jag fick åka på resa och upptäcka London som stad. En del av resan bestod av att följa en brittisk klass under en dag och det var lärorikt. För en tonåring som spenderat mest tid i lilla Virserum var det nyttigt att få uppleva andra sätt att leva på.

Mimmi gjorde ytterligare en skolresa. Den gången bar det av mot Polen – en så kallad toleranslära. Syftet var att lära sig om historia och samtidigt lära känna en annan kultur.
– Vi fick besöka sevärdheter och betydande platser. Vi hade roligt på resan, men det var nytta med nöje. Vi fick lära oss om hemska saker på ett väldigt pedagogiskt sätt.
– Genom Prolympia blev jag en resvan och orädd person. Jag brukar säga att mina mellan- och högstadieår var min bästa tid!

En stark vilja
Med högsta betyg i alla ämnen lämnade Mimmi Prolympia Virserum bakom sig. De fina betygen bottnade i en stark vilja att lyckas, och med framtiden framför sig tog hon sikte på ekonomistudier på universitetsnivå efter gymnasiet.
– Jag har alltid tyckt om matte väldigt mycket och insåg under min civilekonomutbildning att jag föredrog ekonomi på samhällsnivå. Därför har jag valt att fokusera på nationalekonomi – ett spår med mycket matte.
– Min bas är Linneuniversitetet i Växjö, men under utbildningen fick jag möjligheten att göra en utbytestermin. Jag tog chansen att spendera ett halvår i Lissabon, Portugal!

Att valet föll på just Lissabon var ingen slump.
– Jag hade redan tidigare hört gott om skolan. Dessutom är Portugal ett spännande land och Lissabon en vacker stad.
– Att plugga utomlands var utanför min comfort zone, men i valet och kvalet mellan att köra eller att backa så valde jag att köra. Det tackar jag Prolympia för – min skolgång där har ingjutit ett slags mod i mig.