Ida Westling

Hon har fotbollsfostrats under stora ledare som Pia Sundhage och Lilie Persson. Nu är det hon själv som undervisar – men i svenska och historia – på Prolympia. Men det var idrottsfokuset som lockade på Prolympia.

Idrott och hälsa har präglat hela Ida Westlings liv. Från höjdhopp och innebandy till en fotbollskarriär som ledde henne till Piteå och AIK. Det var också idrotten som förde henne till Prolympia.
– Att få undervisa idrottsintresserade ungdomar där man har ett gemensamt intresse i idrotten var en av anledningarna till att jag började på Prolympia. Liksom att få dela med sig av sin egen idrottsliga erfarenhet. Stötta, driva och inspirera.

Hon beskriver Prolympia som en familjär, stabil och utmanande arbetsplats.
– Det är inte speciellt långa beslutsledningar, vilket gör att delaktigheten och möjligheten till att påverka är stor. Dessutom är friheten att vara spontan och fånga eleverna i nuet alltid öppen.

Ida Westling

  • Behörighet:

    Svenska och historia.

  • På Prolympia sedan:

    2014.

  • Idrottsbakgrund/-intresse:

    Idrott och hälsa har genomsyrat och satt prägel på hela Idas liv. Höjdhopps- och innebandykarriären fick stå åt sidan för fotbollen när hon var runt 16 år. Hon har spelat i såväl Piteå som AIK och fotbollsfostrats under tränarlegendarerna Lilie Persson och Pia Sundhages trygga ledning. Nu är Ida aktiv som tränare i två lag och spelar padel när tillfälle ges.