Brett utbud av specialidrotter och individuella valmöjligheter

På Prolympia kombinerar du ditt idrottsintresse med skolgång som ger hög kunskapsnivå. Det här är skolan för dig som vill satsa på elitidrott, motionsidrott eller bara är nyfiken på det roliga och nyttiga med att röra på sig.

Prolympia ger en bra grund för ett livslångt idrottsintresse. Med en tydlig idrottsprofil tränar du ledarskap, ansvar, engagemang, målmedvetenhet, samarbetsförmåga och social kompetens.

Specialidrotter från årskurs sex till nio

På Prolympia i Umeå vill vi ge dig som elev möjlighet att fördjupa dig i ämnet idrott&hälsa genom att välja och utöva olika idrotter på skoltid. Du kan välja att specialisera dig på enstaka idrotter eller att prova många olika idrotter efter intresse. Du väljer idrott inom elevens val och under dina år på skolan kommer utbudet och valmöjligheterna att variera utifrån årskurs, säsong och elevernas önskemål.

Specialidrotten är 90 min per vecka utöver skolidrotten. I dagsläget är den uppdelad så årskurs sex och sju har den tillsammans under onsdagar  medan årskurs åtta och nio idrottar tillsammans under torsdagar.

Vid behov, till exempel elitsatsning inom en specifik idrotter erbjuder vi dig att göra egna upplägg med individuell träning i samarbete med en personlig tränare eller din idrottsklubb. Du får även möjlighet till fysträning och gruppträning på gym.

Dela