Viktoria Bergström

Hösten 2007 växte Prolympia Umeå, och det var också då Viktoria Bergström började jobba på skolan.
– Jag hade praktiserat där och trivdes väldigt bra, så jag blev jätteglad, säger hon.

Hon hade då bott i Umeå i ett år efter att ha flyttat tillbaka från en femårig utflykt i Stockholm.
– Då var det svårt att få lärarjobb i Umeå och jag hann vikariera på en del ställen under våren – bland annat på Prolympia.

Det slutade med att hon fick erbjudande om arbete, och sedan dess har hon varit en i lärargänget. En grupp, som Viktoria beskriver, med fin gemenskap och god sammanhållning.
– Vi hjälps åt och tänker mycket tillsammans för att göra skolan ännu bättre, hela tiden med våra elever i fokus. Vi har stor frihet att forma såväl utbildning som lektionsinnehåll, givetvis enligt läro- och kursplaner. Vi försöker också hela tiden utvärdera vårt arbete och testa nya idéer.

Att hon har stannat så länge på Prolympia beror till stor del på att hon tycker att det är så kul att gå till jobbet varje dag.
– Att jag hela tiden får känna att jag lär mig nya saker, testa nya pedagogiska grepp och så vidare gör att inte jobbet blir slentrianmässigt. Jag uppskattar de korta beslutsvägarna och flexibiliteten som finns i en mindre organisation. Mycket handlar så klart också om vilka människor man arbetar tillsammans med. Vår kompetenta personal och våra fantastiska elever gör att jag stormtrivs.

Faktaruta Viktoria Bergström

  • Behörighet:

    Samhällsorienterade ämnen.

  • På Prolympia sedan:

    2007.

  • Idrottsbakgrund/-intresse:

    Viktoria testade på många bollsporter som ung – främst volleyboll och fotboll. Nu för tiden uppskattar hon att röra sig ute i naturen, till fots på längdskidor eller genom att ta en lång cykeltur längs landsvägarna runt Umeå.