Kortfattat om skolan

Prolympia Umeå är en fristående grundskola som profilerar sig inom idrott och hälsa och omfattar årskurserna 6-9. Skolan har 318 elever (2019/2020).

Skolans lärare är organiserade i två pedagogiska arbetslag; ett för de lärare som främst undervisar i årskurs 6 & 8 samt ett för de lärare som främst undervisar i årskurs 7 & 9. Dessutom tillhör lärarna olika ämneslag utifrån de ämnen de undervisar i.

Skolans elevhälsa består av skolledare, speciallärare, specialpedagog SYV, kurator och skolsköterska. Dessa bildar ett tredje arbetslag som träffas varje vecka och har ett särskilt fokus på måluppfyllelse, att främja hälsa och att förebygga ohälsa.
Under läsåret 19/20 har skolan ca 35 anställda i olika tjänstgöringsgrad.

Skolans lokaler är belagda på Umestans Företagspark i Umeå. All undervisning förutom slöjd samt idrott och hälsa bedrivs i huvudbyggnaden. I huvudbyggnaden finns också vårt skolbibliotek där möjligheten finns att låna böcker, spela spel, bygga pussel, rita m.m. Även skolfiket som sköts av eleverna själva ligger i huvudbyggnaden.

Skollunch för eleverna erbjuds i Restaurang Vildmannen som ligger i väldigt nära anslutning till skolan.

Vi finns på sociala medier där det lätt går att följa det som händer i och omkring skolan.
Facebook: https://www.facebook.com/prolympia/about
Instagram: prolympia_umea

Brett utbud av specialidrotter och aktiviteter som förgyller skolåret

Prolympia i Umeå erbjuder säsongsanpassade specialidrotter uppdelat på fyra perioder under årets olika årstider. Fotboll och Innebandy finns som val på samtliga perioder men utöver dessa val finnas även ett brett utbud av aktiviteter såsom dans, friluftsliv, free-ski, tennis, gym, ridning, gruppträning med flera.

Under läsåret får du förutom ordinarie undervisning delta i många aktiviteter som tillför lite extra i din utbildning. Skolan deltar i skol-SM och skol-DM i de flesta av de idrotter vi erbjuder. Väljer du friluftsliv får du göra en hajk med vandring, paddling och övernattning. Under vintertid kan du delta i isvaksbad och mörkertur på skidor.

I samband med terminstarten på hösten arrangerar skolan Prolympiaden, som är en tävling mellan klasserna i olika grenar. Läsåret avslutas med den populära Idrottsgalan som är en mycket uppskattad tillställning bland elever och lärare.

Våra kärnvärden