Sofie Segerros

Sofie Segerros har funnits med sedan starten av Prolympia Umeå. Att få vara en del i den resan var något hon lockades av – liksom idrottsinriktningen.

Det var under 2006 som Sofie Segerros fick möjligheten att vara med och starta en alldeles ny skola i sin hemstad. Något som hon tyckte var väldigt spännande.
– Det kändes också positivt att få jobba på en relativt liten skola som dessutom skulle ha idrotts- och hälsoprofil. En bra satsning och investering i elevernas framtida hälsa och välmående, säger Sofie.

Just skolans ringa storlek är något av Prolympias styrka, menar Sofie.

– Alla känner alla och vi får en bra överblick över våra elever, organisationen och skolans utveckling framåt. Det leder även till ett nära samarbete mellan personal och ledning, där vi löpande kan fatta beslut utifrån situationer och behov som uppkommer utan att det blir några långdragna beslutsprocesser. En annan styrka är skolans samarbete med idrottsklubbar och att vi förutom friluftsdagar kan erbjuda eleverna det lilla extra såsom hajk, isvaksbad och skidtur med övernattning.

Hon tycker också att skolan som arbetsgivare tar tillvara på hennes kompetenser och visar uppskattning för det jobb hon gör.

– Jag får möjlighet att vara med och påverka min arbetsdag och testa nya pedagogiska idéer. Arbetsgivaren ger mig stöd då jag behöver det och månar om mitt välmående. Jag har en engagerad och intresserad rektor som satsar på skolutveckling och involverar personalen i arbetet med att Prolympia ska ligga i framkant.

Faktaruta Sofie Segerros

  • Behörighet:

    Matematik och naturorienterade ämnen.

  • På Prolympia sedan:

    2006.

  • Idrottsbakgrund/-intresse:

    Dans och ridsport.