Personalen minglar

Kick off – rakt in i höstterminen

 

Som uppladdning inför den nya terminen anordnades en kick off för alla anställda vid Prolympia SYD och Änglagårdsskolan. Det blev två innehållsrika dagar med föreläsningar, kunskapsutbyte och såklart: den årliga tävlingen mellan skolorna.

Kick offen hölls i Jönköping och inleddes med information från huvudkontoret, följt av en inspirationsföreläsning av Pelle Sandstrak, alias Mr Tourettes. Under föreläsningen utmanades begreppet ”normal” och skratt blandades med tårar när Pelle berättade om sin egen uppväxt och om de värsta och bästa stunderna från skolgången.

En ärofylld kamp

Efter lunch gick den årliga tävlingen av stapeln. I en rafflande trekamp med löpning, logistik och dragkamp gjorde skolorna upp om vem som skulle ta hem den stora segerpokalen. Årets vinnare blev Jönköping, tätt följda av Virserum.

Viktiga insikter

Grundskolläraren och författaren Jennie Wilson inledde dag två med en matnyttig föreläsning om lärande och utveckling av undervisning. Därefter berättade specialpedagogen Carolin Öhlund om hjärnans funktioner, innan deltagarna delades in i grupper för ämnesspecifika samtal.

Med många skratt, nya erfarenheter och bra energi går vi nu in i en hösttermin fylld med kunskap, hälsa, trygghet och idrott – precis som det ska vara!