Lärare hjälper elev under lekton

Prolympia i korthet

  • Sveriges ledande idrottsskola på grundskolenivå.

  • Genomsyras av kunskap, trygghet, idrott och hälsa.

  • Skolor på tio orter över hela Sverige – från Umeå i norr till Virserum i söder.

  • Samarbetar med några av Sveriges största idrottsföreningar.

  • 50 % mer idrottsundervisning än i den nationella timplanen.

  • Nyttig och hälsosam mat med stort salladsbord.

Om Prolympia

Prolympia är Sveriges ledande idrottsskola på grundskolenivå. Vi har ett starkt koncept som skapar framgång i både skola och idrott. Här får du det bästa av två världar – både som elev och lärare.

Tack vare vårt pedagogiska arbetssätt i kombination med fokus på idrott och hälsa lägger vi grunden för att du och din kunskap utvecklas optimalt. Genom förstklassiga förutsättningar för ditt idrottsutövande och en individanpassad skolgång skapar vi goda resultat – i en trygg skolmiljö.

Den första Prolympiaskolan startades 2002 i Jönköping och finns nu på tio orter i Sverige – sex i syd och fyra i norr. Under årens lopp har vi genom vårt unika koncept utbildat mängder av elever som har blivit framgångsrika såväl civilt som inom idrottens värld. Vill du bli en av dem?

Mål

Prolympia ska erbjuda optimala förutsättningar att kombinera skola och idrott baserad på beprövad erfarenhet och aktuell forskning. Trygghet, god hälsa och sunda värderingar är grunden till såväl personlig- som kunskapsmässig utveckling.

Vision

Prolympia ska vara Sveriges ledande idrottsskola på grundskolenivå och det bästa valet för dig som har fokus på kunskap, trygghet, idrott och hälsa.