Sofia Persson

När Sofia Persson blev presenterad för Prolympia-konceptet 2005 nappade hon direkt. Sedan dess är hon kvar.

– Det var en självklarhet att vilja arbeta här, säger hon.

Sofia Persson har provat på det mesta i idrottsväg. Som ung höll hon på med allt ifrån fotboll och basket till friidrott och tennis. Nu för tiden varvar hon tennis för egen del med att hänga i stallet med barnen och lite hockeytittande. Och så klart idrotten på arbetsplatsen Prolympia.

– När dåvarande, och vår första, rektor Ola Berggren presenterade konceptet studier kombinerat med idrott var det en självklarhet att vilja arbeta på Prolympia. Det tillsammans med äventyret att starta en ny skola, säger hon.

Att hon har varit kvar sedan 2005 är ett tecken på att hon trivs. Av alla fördelar att jobba på Prolympia nämner hon bland annat arbetsgivarens engagemang i såväl person som verksamhet, likväl att de applicerar frihet under ansvar.

– Jag upplever att beslutsvägarna är korta och snabba. Gemenskapen och delaktigheten gör också att vi har en stark vi-känsla på arbetsplatsen.

Faktaruta Sofia Persson

  • Behörighet

    Svenska/SO.

  • På Prolympia sedan

    2005.

  • Idrottsbakgrund/-intresse

    Utövade bland annat fotboll, basket, friidrott och tennis som ung. Nu blir det mest tennis för egen del, stallet med barnen och hockeytittande.