Brett utbud av specialidrotter och allmän idrott

Prolympia i Gävle erbjuder ett stort antal olika specialidrotter

På Prolympia kombinerar du ditt idrottsintresse med skolgång som ger hög kunskapsnivå. Det här är skolan för dig som vill satsa på elitidrott, motionsidrott eller bara är nyfiken på det roliga och nyttiga med att röra på sig.

Prolympia ger en bra grund för ett livslångt idrottsintresse. Med en tydlig idrottsprofil tränar du ledarskap, ansvar, engagemang, målmedvetenhet, samarbetsförmåga och social kompetens.

Specialidrotter från årskurs sex till nio

På Prolympia i Gävle kan du för närvarande välja bland ett stort antal olika specialidrotter. Alla idrotter bedrivs i samarbete med lokala föreningar och deras instruktörer. Skolan har en personlig kontakt med respektive tränare så att du ska få ut så mycket som möjligt av varje pass. Det fina samarbetet med föreningarna är en stor styrka och vi arbetar ständigt med att utveckla vår verksamhet.

I dagsläget kan du välja bland följande idrotter: Ishockey, fotboll, innebandy, golf, tennis, konståkning, friidrott, dans, ridning, längdskidåkning, simning, gymnastik, ponnytrav, mountainbike, mortcross, tyngdlyftning och allmän idrott.

Prova-på-idrott från årskurs sex till nio

Idrottskonceptet i årskurs sex till nio kännetecknas av en helhetssyn och ett samspel mellan skola, familj och föreningar på elit- och breddnivå.

Du som inte vill välja en speciell idrott som inriktning har möjlighet att välja Allmän idrott där du får prova på olika idrotter för att skapa ett grundläggande intresse för idrott och hälsa. Under idrottslektionerna och på på vissa friluftsdagar får alla elever prova på olika idrotter. Lokala föreningar kommer då till skolan för att visa upp sin idrott och berätta om sin verksamhet.

Prova-på-idrott från förskoleklass till årskurs fem

Från förskoleklass till årskurs fem får du en allsidig introduktion till olika idrotter genom att prova på så många sporter som möjligt. Från årskurs sex får du möjlighet att utöva din specialidrott på skoltid.

I förskoleklassen har vi två gånger per läsår prova-på-dagar då du får prova på en idrott som du vanligtvis inte utövar. Då serverar vi ett smörgåsbord av idrottsliga aktiviteter. Under åren har vi här i Gävle utövat idrotter som bland annat bågskytte, thaiboxning/Mma, amerikansk fotboll, längdskidor, ridning, bowling, dans, tennis, pingis, ultimate frisbee, orientering samt basboll.

Motion sätter fart på hjärnan och med prova-på-dagarna vill vi väcka ett idrottsligt intresse som kommer att främja deras framtida studieresultat.

Samarbetsföreningar

 • Brynäs IF
 • Gefle IF fotboll
 • Gefle IF friidrott
 • Gävle GK
 • Gävle Tennisklubb
 • Gavle Skäret
 • Uddans & Co
 • Gävle Fältrittklubb
 • Gävle Gymnastikförening
 • Harnäs Simsällskap
 • Gävle Ponnytrav
 • Gävle Boulehall

 

brynasif_emblem_samarbetspartner_100_svart_rgb

Gävle GK vit bakgrund         GIF_LOGO_Pantone          NY LOGGA GTK

Logga Gävletravet          logga GGF     Uddans o Co

 

 

 

Dela