Grundskolan för dig som vill ha mer idrott och friluftsliv på schemat

Tillsammans med de vanliga skolämnena studerar du idrott och hälsa hos oss. Du får även träna samarbetsförmåga, allsidighet, ansvarstagande och hänsynstagande. Med mer idrott på schemat får du uthållighet i studierna samtidigt som studierna ger goda förutsättningar för att lyckas med idrotten.

På Prolympia i Gävle är det du som elev som är i centrum. Hos oss ska du känna dig trygg och få rätt förutsättningar för att utveckla såväl såväl kunnande som omtanke. Här får du de bästa förutsättningarna för att uppnå gymnasieskolans kunskapskrav och mål. En bra kvittens på att vi lyckas med vårt uppdrag är när vi ser en positiv självkänsla och en stolthet över att tillhöra Prolympia hos dig och dina klasskamrater.

Prolympia är det naturliga valet för dig som vill kombinera idrott med skola.

Göran Larsson, Rektor

Fjorton olika idrotter att välja bland för årskurserna 6-9

Vi har ett brett utbud av olika idrotter och aktiviteter. I dagsläget kan du välja bland följande idrotter: Ishockey, fotboll, innebandy, golf, tennis, konståkning, friidrott, dans, ridning, orientering, längdskidåkning, simning, karate och allmän idrott.

Prova-på-idrott från förskoleklass till årskurs 5

Från förskoleklass till årskurs 5 får du möjlighet att variera idrottsinslagen så att du får prova flera olika idrotter och bygga upp ett genuint idrottsintresse. Du får möjlighet att upptäcka vilket enormt utbud det finns att välja på inom idrotten. Vi jobbar efter profilen idrott & hälsa, men med större fokus på allsidigheten och prova-på-aktiviteter och mindre på specialiseringar. Idrott, hälsa, kunskap och trygghet är hörnstenarna vi bygger undervisningen på. Vi vet också att rörelse främjar den allmänna inlärningen, aktiva barn lär sig bättre och blir dessutom friskare. Vi vill erbjuda våra elever prova aktiviteter samt mer idrott på schemat och hoppas att De ska finna ett intresse för idrott och en motivation till att starta ett aktivt liv. Vår skolgård är lätt den finaste i Gävle kommun och inbjuder verkligen till både lek och idrott året om.

Fritidsklubb Olympen

FK Olympen är Prolympias fritidsklubb för åldrarna 10-12 år. På Olympen innefattas medlemmarna av skolans regler och skyddsnät (försäkring, likabehandlingsplan m.m.). Olympen strävar alltid efter att följa skolans profil med ledorden: Idrott, hälsa, trygghet och kunskap.

På Olympen finns det flera olika aktiviteter att välja mellan. Vi bedriver vår verksamhet både inomhus och utomhus i närområdet samt att vi ibland gör längre utflykter. Vi som jobbar på Olympen jobbar även i F-5 skolan under förmiddagarna vilket gör att vi har god kontakt med våra medlemmar samt medlemmarnas mentorer.

Fritidsklubben Olympen kommer att ingå i ett nätverk med övriga fritidsklubbar i Gävle. Olympen har ett kafé som serverar mellanmål och lättare förtäring till låga priser.

För att placera sitt barn vid fritidsklubben Olympen så krävs det att barnet går i årskurs 4, 5 eller 6. Medlemskap erhåller man genom att göra en anmälan till fritidsklubben via särskild blankett. Barnet behåller sin plats på fritidsklubben Olympen tills barnet slutar årskurs 6 eller själv säger upp platsen. Blanketter finns på fritidsklubben, skolan och på SchoolSoft.

Uppsägning av platsen ska ske skriftligt på särskild blankett, senast den 15 maj om man inte önskar plats till kommande hösttermin. Och senast den 15 november om man inte önskar plats till kommande vårtermin.

Öppettider:

Måndag – fredag         09.30 – 17.00

Lov och studiedagar   08.00 – 17.00

Sommar- och jullov stängt!

Medlemsavgift:

500 kronor/termin oavsett när man börjar på terminen

Betalning mot faktura:

30 dagar netto

Barn som går på fritidsklubb kan vid behov erhålla lovomsorg under sommarlov och/eller jullov. Avgift som för fritidshem.

 

 

Våra kärnvärden

Dela