”Idrottsintresset binder samman både lärare och elever. Det gör att gemenskapen på skolan är hög, samtidigt som det finns en närhet till både ledning och huvudkontor.” Så säger svenskläraren och mentorn My Wihlsjö, som har arbetat på Prolympia sedan 2023.

Med en gedigen bakgrund inom idrotten platsade My som handen i handsken på skolan.

– Jag har utövat flera idrotter genom livet, bland annat ridning, konståkning, dans och karate, den sistnämnda med medaljer från riksmästerskap. Jag vet vad idrott gör för ens välmående, och jag märker det även på eleverna.
– I deras schema finns flera idrottspass i veckan, varav några är specialidrott. Att eleverna får röra sig så pass mycket under skoldagarna gör att de lättare kan fokusera på lektionerna. De mår helt enkelt bra av Prolympiakonceptet.

Ett annat arbetssätt som definierar Prolympia är brainbreaks.

– Under lektionerna tar vi ibland en paus för att göra någon rörelse. Det finns massa studier på att rörelse hjälper oss att lära, och jag tycker att det funkar.

Att arbeta på en idrottsskola är stimulerande, upplever My.

– Det gemensamma idrottsintresset på skolan gör att relationen mellan mig och eleverna blir extra stark. Det gäller mellan oss kollegor också.

– En annan sak som är väldigt bra på Prolympia är hur enkelt det är att få hjälp av kollegor och ledningen. Har man en idé eller ett problem så är beslutsvägarna alltid korta. Jag känner mig hörd.