Fotbollsmålvakt som kastar sig i målet

Specialidrott

Prolympia erbjuder landets bästa förutsättningar för att kombinera kunskap och idrott på grundskolenivå. Vårt mål är att skapa ett livslångt intresse för idrott och hälsa.

Vår strävan att ha någon form av rörelse varje dag och vi samarbetar med mängder av idrottsföreningar för att skapa intresse och nyfikenhet för idrott och hälsa. Under årskurs fyra får våra elever prova på en mångfald av olika idrotter. Vi fokuserar på allsidighet, prova på och ha kul!

Vill du satsa extra på din idrott? Från och med årskurs fem finns möjlighet att satsa extra på din idrott på skoltid under ledning av erfarna instruktörer och i samarbete med ledande idrottsföreningar i Norrköping.

Specialidrotternas träningspass anpassas efter elevernas olika nivåer, vilket innebär att du kan välja en specialidrott som du inte övar på fritiden för att få bredd i din träning. Du har även möjlighet att byta specialidrott inför varje termin.

Under varje läsår anordnar vi dessutom en prova-på-dag där du nästan fritt kan få välja mellan alla specialidrotter vi erbjuder.

 

Våra idrotter

På Prolympia Norrköping erbjuder vi följande idrotter: Basket, Crossfit, Dans, Fotboll, Gym, Gymnastik, Konståkning, Innebandy, Ishockey, Padel, Ridning, Styrka och kondition och Tennis

 

Träning efter dina förutsättningar

Vi fokuserar på kvalitetssäkrade träningar och strävar att de ska vara individanpassade i mesta möjliga mån, för att nå maximal utveckling och prestation utifrån varje elevs egna förutsättningar, mål och visioner. Perfekt både för dig som drömmer om en framtida elitkarriär och för dig som utövar din idrott i ett socialt syfte.

Hos oss får du:

  • Kvalitetssäkrad träning av välutbildade coacher på skoltid vid två tillfällen per vecka för år 6–9, och ett tillfälle per vecka för år 5.
  • Möjlighet till läxhjälp och köp av mellanmål på skolans hälsocafé så att du är väl förberedd inför din klubbträning.
  • Utbildning för elever och coacher inom ämnen som atletism, kost och idrottspsykologi.
  • Ämnesintegrerad undervisning där kunskapsinlärning och idrott bildar en enhet.
  • Idrottsintresserade och behöriga pedagoger.

Våra specialidrotter