I över åtta år har livet för Leo Kinnersjö kretsat runt ishockey och sport. Med målet att bli bäst i världen tar han sig an varje träningstillfälle med engagemang. Att få träna på skoltid är därför en stor tillgång för Leo, som upplever att livet funkar bra tack vare skolträningarna och Prolympias rörelsefilosofi.

När började du på Prolympia?

I fyran, så snart i fyra år.

Varför valde du Prolympia?

Skolans sportprofil intresserade mig. På Prolympia får jag göra det jag brinner för – det vill säga spela hockey.

Hur är det att gå på Prolympia?

Det är lättare att få studiero här, för vi rör på oss så mycket. Då blir det enklare att ta in kunskap och koncentrera sig när vi ska sitta ner med vanliga skolämnen.

Hur tränar ni i skolan?

På ishockeyn i skolan är vi i olika åldrar så vi gör saker som passar alla nivåer. Det funkar bra och jag känner att jag utvecklas av skolträningarna.

Vad är ditt mål med träningen?

Jag vill bli bäst i världen.

Hur funkar skolan och specialidrotten ihop?

För mig är det bara fördelar med specialidrotten. I och med den får jag fler träningspass i veckan, samtidigt som det blir lättare att lyssna och plugga på lektionerna. När man tränat på morgonen orkar man sitta still på lektionerna, jag tror det gäller många av oss.

Hur tänker du kring hälsa?

Jag försöker göra hälsosamma val, till exempel så ser jag till att ta ordentligt av grönsakerna i matsalens grönsaksbuffé, och vi har ett hälsocafé med bra käk om man blir hungrig innan eller efter lunch.