Hon gillar idrott, tar sig an livet målinriktat och pluggar med fokus på att läsa natur på gymnasiet. Pingis- och tennistjejen Alma Westerdahl går i åttan på Prolympia och det hon uppskattar mest är att få dela vardagen med andra idrottsintresserade elever.

 

När började du på Prolympia?

I sjuan, förra året.

 

Varför valde du Prolympia?

För att få extra träningar, och på så sätt få en bättre chans att utvecklas inom tennis. Men också för att få gå i skolan med andra idrottsintresserade personer. Genom idrotten får vi en annan gemenskap och vi har väldigt roligt.

 

Hur är det att gå på Prolympia?

Alla här har liknande ambitioner, de flesta vill bli elitidrottare. Det gör att vi kan motivera och peppa varandra.

 

Hur tränar ni i skolan?

Två gånger i veckan kommer vår tränare och kör ett pass med oss. Då vi är på olika nivå spelar vi ofta fritt medans tränaren stöttar och hjälper oss individuellt. Jag märker stor skillnad i min utveckling när jag får träna mina extrapass på skoltid.

 

Vad är ditt mål med träningen?Jag vill bli så bra jag kan samtidigt som jag har roligt och mår bra. Jag vill prestera bra på matcher och så vill jag behålla intresset hela livet helst.

 

Hur funkar skolan och specialidrotten ihop?

Jättebra – vi har fyra idrottspass i veckan vilket innebär att vi rör oss nästan varje skoldag. Oftast tränar vi på morgonen och då är man pigg i huvudet när man kommer till skolan, det gäller hela klassen.

 

Hur tänker du kring hälsa?

Mitt mål är att bli stark och äta bra, för jag vill må bra. Det är lätt att äta bra på skolan för vi har ett hälsocafé och en stor grönsaksbuffé i matsalen.