Fotbollsplan med fotbollar i förgrunden

Specialidrott

Prolympia erbjuder landets bästa förutsättningar för att kombinera kunskap och idrott på grundskolenivå. Vårt mål är att skapa ett livslångt intresse för idrott och hälsa.

Från förskoleklass till årskurs 5 är vår strävan att ha någon form av rörelse varje dag. Under dessa år samarbetar vi med idrottsföreningar för att skapa intresse och nyfikenhet för idrott och hälsa.  Våra elever får här prova på en mångfald av olika idrotter. Vi fokuserar på allsidighet, prova på och ha kul!

Vill du satsa extra på din idrott? Från och med årskurs sex finns möjlighet att satsa extra på sin idrott på skoltid under ledning av erfarna instruktörer.

 

Våra idrotter

På Prolympia Jönköping erbjuder vi ett brett utbud av specialidrotter som leds av erfarna instruktörer.

Vi har, utöver specifika specialidrotter, en prova-på-grupp som vi kallar fördjupning. Här får du möjlighet att testa på en mångfald av olika idrotter, som exempelvis badminton, klättring, street-dans, curling, gymträning.  Här är det fokus på en allsidig träning som lägger grunden för ett livslångt hälso- och idrottsintresse.

 

Träning efter dina förutsättningar

Vi gör det hela tiden med individanpassade och kvalitetssäkrade träningar för att nå maximal utveckling och prestation utifrån varje elevs egna förutsättningar, mål och visioner. Perfekt både för dig som drömmer om en framtida elitkarriär och för dig som utövar din idrott i ett socialt syfte.

Vår idrottssatsning kännetecknas även av samverkan mellan skola, familj och föreningar på elit- och breddnivå.

 

Hos oss får du:

  • Kvalitetssäkrad träning av välutbildade coacher på skoltid vid två tillfällen per vecka för år 7–9, och ett tillfälle per vecka för år 6.
  • Möjlighet till läxhjälp och köp av mellanmål på skolans hälsocafé så att du är väl förberedd inför din klubbträning.
  • Utbildning för elever och coacher inom ämnen som atletism, kost och idrottspsykologi.
  • Ämnesintegrerad undervisning där kunskapsinlärning och idrott bildar en enhet.
  • Idrottsintresserade och behöriga pedagoger.

 

Våra specialidrotter