Elever i klassrum på Prolympia

Ansökan

Har ditt barn ett stort idrottsintresse, och vill nå framgång inom både skolan och idrotten? Då ska ni söka till Prolympia!

På Prolympia erbjuder vi landets bästa förutsättningar för att kombinera kunskap och idrott på grundskolenivå. Vi erbjuder våra elever en lärmiljö som ger dem möjlighet till delaktighet, lärande och utveckling.

Vi vet att rörelse och idrott skapar goda förutsättningar för att öka prestations- och inlärningsförmågan. Här utvecklar du kunskaper för livet, stärkta av idrottens positiva effekter på fysiska och personliga utveckling. Hos oss får du kraft att växa tillsammans med såväl oss i skolan som våra lokala föreningar och tränare.

Oavsett vad du vill bli i framtiden är det ett klokt val att lägga grunden här oss på Prolympia – med kunskap, trygghet, idrott och hälsa.

Vi lovar att din tid på Prolympia blir en höjdpunkt i livet. Välkommen!

Så går antagningsprocessen till

Vi tillämpar syskonförtur, vilket innebär att den som redan har ett eller flera syskon på skolan garanteras den första platsen. Därefter gäller anmälningsdatum. Passa därför på att anmäla dig som tidigt som möjligt.

När du har skickat in ansökan får du ett mejl med inloggningsuppgifter till vårt system. Där kan du administrera ditt konto och får alltid aktuell information från oss. Har du frågor kring antagningen? Kontakta gärna oss på skolan!

Glöm inte att anmäla skolbyte!

Ska du börja på Prolympia till hösten? Glöm inte att anmäla ditt skolbyte till din nuvarande skola. På vissa orter måste du även anmäla ditt byte av skolan till din hemkommun.

Kontakta din klassföreståndare eller rektor för mer information. När du väl har börjat hos oss kommer vi att meddela din hemkommun.

Årskurs 7–Årskurs 9

Vår antagningsprocess syftar till att du ska lära känna vår verksamhet och förstå vårt idrottskoncept innan du ansöker. På så sätt kvalitetssäkrar du ditt skolval. Utöver detta kommer vi att komma ut till våra samarbetsföreningar och ge information om Prolympia under varje läsår.

 • 1
  Lära känna-träning

  Vi bjuder in alla som är intresserade och/eller har ansökt till Prolympia för en lära känna-träning. Här får du träna tillsammans med ansvarig coach för respektive idrott på skolan.

 • 2
  Intervju

  Elev och vårdnadshavare kallas till intervju på skolan. Här berättar vi mer om Prolympiakonceptet och hur det är att vara elev på Prolympia.

 • 3
  Informationsmöte och öppet hus

  Prolympia bjuder in till informationsmöte och öppet hus på skolan.

 • 4
  Slutgiltigt antagningsbesked

  Utifrån antagningsprincipen syskonförtur, därefter ansökningsdatum.

Våra elever berättar

Porträttbild på Anton Hegmeni
Elevprofilen

Anton Hegmegi

Simmaren Anton Hegmegi går på Prolympia i Jönköping och gillar att kombinera idrott med skola...

Läs mer här
Porträttbild på Alma Mennborg
Elevprofilen

Alma Mennborg

Alma Mennborg gillar att träna på skoltid, något som har hjälpt henne att utvecklas i såväl fotbo...

Läs mer här
Porträttbild på Mira Markström
Elevprofilen

Mira Markström

Ishockey- och innebandyspelaren Mira Markström rekommenderar Prolympia till alla, men framför all...

Läs mer här