Goda resultat genom en kombination av skola och idrott från förskoleklass till årskurs nio

På Prolympia i Jönköping kan du välja bland följande specialidrotter från årskurs sex: ishockey, fotboll, innebandy, simning/simhopp, tennis, ridning, dans, gymnastik samt Prova-på och individuellt val. I de lägre årskurserna får du prova på en bredd av aktiviteter innan du gör ditt val av specialidrott.

Specialidrott, friluftsliv och tävlingar för dig som är lite äldre

Från och med årskurs sex har du möjlighet att välja specialidrott och kan träna din favoritsport som en del av den ordinarie idrottsundervisningen. Dans, fotboll, innebandy, ishockey, simhopp, simning och tennis är några av de idrotter där Prolympia i Jönköping erbjuder som specialinriktning. Som ett alternativ till detta finns också en Prova-på-inriktning inom idrott och hälsa där du får allsidig träning och möjlighet att testa olika aktiviteter.

Varje läsår erbjuder vi friluftsliv där du får genomföra en strapatsfylld hajk tillsammans med din klass. Prolympia-klassikern är en riktig kraftmätning som sträcker sig från årskurs sex till nio och där en slutlig segrare verkligen har visat prov på stor uthållighet. Dessutom har du möjlighet att delta i andra återkommande prestigefyllda turneringar i olika idrotter.

Friluftsdagar, rörelse och tävlingar för dig som är lite yngre

Från förskoleklass till och med årskurs fem får du vara med på friluftsdagar varje månad på olika ställen i kommunen. På friluftsdagarna kan det ingå friluftsliv, idrott och annat som du jobbar med under skoldagen. I december månad anordnar Skol-If Tomteturnering och i juni månad är det Prolympiad. Utöver detta arrangerar skolan mycket annat roligt, som till exempel fadderdagar och Röris på intilliggande fotbollsplan.

Unik utbildning ger hög kompetens på landets ledande idrottsskola

Prolympia är idag landets ledande idrottsskola. Här får du rätt förutsättningar att kombinera skola och idrott i syfte att uppnå goda kunskapsresultat, god hälsa och ett livslångt idrottsintresse. För att ge dig idrottslig utbildning av hög kvalitet samarbetar Prolympia med ett stort antal elit- och breddidrottsföreningar samt förbund i hela landet.

I en trygg och strukturerad miljö där samarbete med föreningar är centralt får du personlig, idrottslig samt kunskapsmässig utveckling. Många duktiga tränare och ledare är delaktiga i skolans verksamhet och hjälper dig att nå dina mål.

HV71, J-Södra, Husqvarna FF, Jönköpings simsällskap, Jönköpings IK, Huskvarna IK, Jönköpings TK, Tabergsdalens TK, Bankeryds TK, Ekhagens IF, Mariebo IK, Jönköpings bandy, Vissmålen, Studieförbundet Vuxenskolan/Studio 11 och HC Dalen är några av de föreningar vi samarbetar med.

Läs mer om Prolympias samarbete med föreningar

Våra kärnvärden

Dela