Lovisa Källvant

Lovisa Källvant har själv gått som elev på Prolympia Jönköping. Hon trivdes så pass bra att det var naturligt att komma tillbaka och jobba som lärare på skolan.
– Detta är en av mina drömskolor att arbeta på, säger hon.

Jönköpingstjejen Lovisa Källvant har tillbringat större delen av sitt yrkesliv på Prolympia Jönköping. Ett tecken på att hon trivs.
– Jag gillar vår profil och våra kärnvärden om hur en bra skola ska vara. Och även hur det genomförs ute i skolorna, säger hon.

Det var de egna erfarenheterna som elev tillsammans med idrottsintresset och det pedagogiska arbetssättet som var de stora anledningarna att hon valde att söka sig till Prolympia.
– Utifrån allt jag lärde mig och tog med mig i livet från åren som elev kände jag att jag ville tillbaka och fortsätta bidra till en bra skola. Sedan gör mitt eget idrottsintresse, både som utövare och idrottslärare, att detta är en av mina drömskolor att arbeta på. Det är få skolor som bedriver idrott och hälsa-undervisning på det sätt som vi gör – med idrott fyra gånger i veckan, aktivitetsdagar och friluftsliv varje år. För det tredje gillar jag vårt sätt att se på lärande och på våra elever, exempelvis att vi genomför olika ämnesövergripande arbeten varje läsår, och vi väljer att lägga fokus på det som fungerar bra för eleverna i skolan, säger Lovisa och fortsätter:
– Vi försöker hela tiden bedriva en så god undervisning och skolgång som möjligt för våra elever.

Att det finns möjlighet att utvecklas och påverka är andra saker hon gillar med skolan.
– Vi lärare har på många olika sätt möjlighet att påverka det arbete som sker på skolorna. Varje år har vi olika fokusområden där vi fördjupar oss och lär oss mer kring olika ämnen för att vi ska kunna utveckla och förbättra vår skola. Det kan vara allt ifrån betygssättning och bedömning till fysiska och digitala lärmiljöer.

Lovisa Källvant

  • Behörighet

    Åk 7–9: Behörig ämneslärare i geografi och historia. Gymnasiet engelska samt idrott och hälsa.

  • På Prolympia sedan

    2018

  • Idrottsbakgrund/-intresse

    Har spelat fotboll i många år i Ekhagens IF och basket i Brahe basket. I dag är Lovisa motionsidrottare och ägnar sig gärna åt simning, padel, golf och cykling.