Specialidrott eller idrottsval? Välj den väg som passar dig.

Prolympia är landets ledande idrottsskola och vi samarbetar med ett stort antal förbund, elit och breddidrottsföreningar i Sverige. Idag ser du många av våra elever och tidigare elever i unika sammanhang såsom SM, EM, VM och OS mm. Vi skapar förutsättningar att lyckas med både skola och idrott utifrån dina egna mål, förutsättningar och visioner.

Hos oss kombinerar du ditt idrottsintresse med skolgång som ger hög kunskapsnivå. Prolympia i Sundsvall är skolan för dig som vill satsa på elitidrott, motionsidrott eller bara är nyfiken på det roliga och nyttiga med att röra på sig. Med en tydlig idrottsprofil tränar du ledarskap, ansvar, engagemang, målmedvetenhet, samarbetsförmåga och social kompetens som blir en bra grund för ett livslångt idrottsintresse.

Specialidrotter från årskurs sex till nio

Från årskurs sex har du ett större urval av aktiviteter att välja mellan. I nuläget kan vi erbjuda följande idrotter att erbjuda: Fotboll, Innebandy, Ishockey, Basket, Styrka/kondition, Dans, Golf, Thaiboxning, Simning, Ridning (med egen häst), Tennis, Friluftsliv, Pingis, Padel och Allmän idrott.
Man väljer idrott för en hel termin och ligger sedan kvar i den gruppen löpande till dess att man gör ett omvald vid någon av de 2 omvalsperioderna (sommarlov och jullov). Specialidrotten för åk 6-9 ligger på Onsdagar mellan kl 13.30-15.00

Idrottsval, från förskoleklass till årskurs fem

För de yngre klasserna erbjuder vi ett idrottsval där de får en allsidig introduktion till olika idrotter. Fsk och åk 1 har idrottsval på skolan, där de får testa på allt från dans, till lekar utomhus. Från åk 2-5 får eleverna sedan välja mellan olika idrotter. I nuläget kan vi erbjuda; dans, motorik, boll, skridskor och utegrupp.  Man gör sitt val för minst en termin, och får endast byta vid omvalsperioderna (sommarlov, jullov). Idrottsvalet för åk 2-5 ligger på Onsdagar kl 8.00-10.00.

Samarbetspartners

Dela