Elever i skolkorridor

Ansökan

Har ditt barn ett stort idrottsintresse, och vill nå framgång inom både skolan och idrotten? Då ska ni söka till Prolympia!

På Prolympia erbjuder vi landets bästa förutsättningar för att kombinera kunskap och idrott på grundskolenivå. Vi erbjuder våra elever en lärmiljö som ger dem möjlighet till delaktighet, lärande och utveckling.

Vi vet att rörelse och idrott skapar goda förutsättningar för att öka prestations- och inlärningsförmågan. Här utvecklar du kunskaper för livet, stärkta av idrottens positiva effekter på fysiska och personliga utveckling. Hos oss får du kraft att växa tillsammans med såväl oss i skolan som våra lokala föreningar och tränare.

Oavsett vad du vill bli i framtiden är det ett klokt val att lägga grunden här oss på Prolympia – med kunskap, trygghet, idrott och hälsa.

Vi lovar att din tid på Prolympia blir en höjdpunkt i livet. Välkommen!

Så går antagningsprocessen till

Vi tillämpar syskonförtur, vilket innebär att den som redan har ett eller flera syskon på skolan garanteras den första platsen. Därefter gäller anmälningsdatum. Passa därför på att anmäla dig som tidigt som möjligt.

När du har skickat in ansökan får du ett mejl med inloggningsuppgifter till vårt system. Där kan du administrera ditt konto och får alltid aktuell information från oss.

Har du frågor kring antagningen? Kontakta oss här!

Informationsmöten för intresserade elever och föräldrar

Under varje läsår bjuder vi in alla intresserade – elever, föräldrar och lärare – till Prolympia för att berätta hur det är att gå på vår skola.

Glöm inte att anmäla skolbyte!

Ska du börja på Prolympia till hösten? Glöm inte att anmäla ditt skolbyte till din nuvarande skola. På vissa orter måste du även anmäla ditt byte av skolan till din hemkommun.

Kontakta din klassföreståndare eller rektor för mer information. När du väl har börjat hos oss kommer vi att meddela din hemkommun.

 

Skapa din bild av Prolympia

Läs på om skolans arbetssätt

Alla barn är olika, men trivs bäst i en miljö som ger trygghet och som stimulerar. Vad det innebär för ditt barn vet du bäst. Vi rekommenderar att du tar dig tid att sätta dig in i skolans arbetssätt och att du funderar över hur det arbetssättet skulle kunna passa ditt barn. Tänk igenom vad som motiverar ditt barn och hur man bäst stöttar honom eller henne i sin utveckling.

Gå på öppet hus eller boka privat visning

Passa på att gå på öppet hus eller en privat visning för att bilda dig en uppfattning av såväl skolans lokaler som stämningen bland personalen och eleverna. Fråga lärarna hur de planerar verksamheten och hur en helt vanlig dag på skolan kan se ut.

Boka en privat visning

Många skolor kan också erbjuda en privat visning av skolan på en tid som ni kommer överens om tillsammans.

Prata med nuvarande elever

När du är på besök, passa på att byta några ord med eleverna som går där för att bilda dig en uppfattning av vad de tycker om sin skola och hur de trivs. Vad tycker de om sina lärare, om skolans lokaler och om studie-ron?

Våra elever berättar

Elevprofilen

Alva Wallin

Det är personalen och eleverna som gör Prolympia så bra tycker Alva!

Läs mer här
Porträttbild på Victor Nordin
Elevprofilen

Victor Nordin

Victor Nordin är en av alla elever på Prolympia Sundsvall. Han gillar att det är så mycket rörels...

Läs mer här
Porträttbild på Jack Nyman
Elevprofilen

Jack Nyman

På skolgården finns en stor fotbollsplan med konstgräs. Inte konstigt att fotbollskillen Jack Nym...

Läs mer här
Porträttbild på Mina Borg
Elevprofilen

Mina Borg

Att Prolympia varje år arrangerar mängder av roliga aktiviteter är något av det bästa med skolan,...

Läs mer här