Magnus Redman

Idrottsläraren Magnus Redman gillar alla motiverade elever som går på Prolympia. Och med hans egen idrottsbakgrund passar skolan perfekt för honom.

Elitaktiv och förbundskapten inom gångsporten, ungdoms- och seniortränare i längdskidåkning, och även tränaruppdrag inom såväl handboll som fotboll… Säg en sport som Magnus Redman inte har någon koppling till. Därför var det inte konstigt att Magnus sökte sig till Prolympia.
– Det var en spännande skola med ett koncept som passade mig med min idrottsbakgrund, säger han.

Att majoriteten av eleverna dessutom har samma stora idrottsintresse som han själv ger ett ännu större plus.
– Jag upplever att jag som idrottslärare har mycket mer motiverade elever eftersom de flesta håller på med någon idrott. Vi har också ett väldigt bra samarbete mellan pedagoger och elever, vilket vi skapar genom att vi utövar mycket friluftsliv med övernattning tillsammans.
– Dessutom är det nära till beslut här på Prolympia och det att det är vår skola, något som gör det lättare att genomföra en bra verksamhet.

Magnus Redman

  • Behörighet:

    Idrottslärare.

  • På Prolympia sedan:

    2004.

  • Idrottsbakgrund/-intresse:

    Magnus Redman älskar all sport och under uppäxten prövat på mängder av sporter. Han har varit elitaktiv inom gångsporten och som ledare varit förbundskapten för junior-/ungdomslandslaget i fyra år och delad förbundskapten för seniorlandslaget inom samma sport. Magnus har tidigare också varit handbolls- och fotbollstränare. Numera är han ledare inom längdsporten, där han har genomgått alla ledarstegen upp till junior- och seniortränarutbildning.