Brett utbud av specialidrott och friluftsliv

På Prolympia kombinerar du ditt idrottsintresse med skolgång som ger hög kunskapsnivå. Det här är skolan för dig som vill satsa på elitidrott, motionsidrott eller bara är nyfiken på det roliga och nyttiga med att röra på sig.

Prolympia ger en bra grund för ett livslångt idrottsintresse. Med en tydlig idrottsprofil tränar du ledarskap, ansvar, engagemang, målmedvetenhet, samarbetsförmåga och social kompetens.

Onsdagsidrotten har varit ett begrepp på Prolympia i Östersund men nu väljer vi att byta arbetsnamn till Profilidrott. Syftet är att tydliggöra innehållet i de pass vi har vid sidan om specialidrotten. Vårt nya koncept bygger på att vi vill erbjuda en större bredd av idrotter och låta eleverna pröva på fler idrotter som på sikt kanske skapar ett djupare intresse. Våra elever i Åk8 och 9 genomför detta på onsdagar och eleverna i Åk6 och 7 på torsdagar. De block vi valt att börja med i år är ”udda idrott”, ”äventyr”, ”dans”, ”arenasport”,  ”elitidrott” och ”vattensport”.

Specialidrotter från årskurs sex till nio

För dig som gör ett individuellt val av specialidrott har vi följande idrotter att erbjuda: Alpin skidåkning, basket, fotboll, ishockey, simning och konståkning. Vår ambition är att vi ska kunna erbjuda fler alternativ.

En ny satsning innebär att du på måndagar börjar skoldagen klockan 09.45. Fram tills dess har du möjlighet att idrotta hos våra samarbetsklubbar eller välja att ha en extralektion innan den ordinarie skoldagen sätter igång.

Prova-på-idrott från årskurs sex till nio – Profilidrott

Idrottskonceptet i årskurs sex till nio kännetecknas av en helhetssyn och ett samspel mellan skola, familj och föreningar på elit- och breddnivå.

Har du inte valt en specialidrott så får du profilidrott på schemat och får chansen att under ett helt år prova på flera olika idrotter under perioder om fem veckor.

Prova-på-idrott från förskoleklass till årskurs fem – Profildagar

Från förskoleklass till årskurs fem får du möjlighet att variera idrottsinslagen så att du får prova flera olika idrotter och bygga upp ett genuint idrottsintresse. Du får möjlighet att upptäcka vilket enormt utbud det finns inom idrotten.

Fritidshemmet och fritidsklubben ordnar också många friluftsaktiviteter varje år och fritidspedagogerna, som har en mycket god kontakt med eleverna, finns med i klassrummen på dagtid. Vår skolgård är lätt den finaste i Östersunds kommun och inbjuder verkligen till både lek och idrott året om.

Samarbetspartners

  • Basket: Östersund Basket
  • Gymnastik: Östersundsgymnasterna
  • Längdskidor: Östersunds SK
  • Fotboll: ÖstersundsFK
  • Ishockey: Östersunds IK
  • Simning: SK Ägir

Dela