Goda resultat genom en kombination av skola och idrott från årskurs sju till nio

På Prolympia Västra Göteborg kan du välja bland följande specialidrotter: Fotboll, hockey, handboll, basket, tennis, friidrott, innebandy, dans, taekwondo, truppgymnastik samt individuellt val.

Unik utbildning ger hög kompetens på landets ledande idrottsskola
Prolympia är idag landets ledande idrottsskola.

Här får du rätt förutsättningar att kombinera skola och idrott i syfte att uppnå goda kunskapsresultat, god hälsa och ett livslångt idrottsintresse. För att ge dig idrottslig utbildning av hög kvalitet samarbetar Prolympia med ett stort antal elit- och breddidrottsföreningar samt förbund i hela landet.

I en trygg och strukturerad miljö där samarbete med föreningar är centralt får du personlig, idrottslig samt kunskapsmässig utveckling. Många duktiga tränare och ledare är delaktiga i skolans verksamhet och hjälper dig att nå dina mål.

Skolan erbjuder ett stort utbud av idrotter som kvalitetssäkras i nära samarbete med regionens elitidrottsföreningar och förbund. Vi samarbetar med IFK Göteborg, Frölunda HC, Bäcken HC, Högsbo Basket, Ullevi/Vikingen friidrott, Tennis Göteborg, Påvelund Tennisklubb, Ullevi Tennisklubb, Heid BK, Önnereds Handbollsklubb, Move Dansstudio, Pixbo Innebandy, Frölunda Innebandy, Frölunda Taekwondo, Näsets SK, , Kennedy truppgymnastik samt flera medverkande breddidrottsföreningar.

Läs mer om Prolympias samarbete med föreningar

Planlösning

Skolan ligger i en fastighet med tre plan. I källarplan finns specialsalar (musik, träslöjd, labb-sal och hemkunskap) samt elevcafé. På entréplan finns fyra klassrum, matsal, textilsal och bildsal samt bibliotek. Här hittar man också skolsköterskan, kurator och specialpedagog. På övre plan finns det sju klassrum och administration. Utanför på vår lilla gård har vi en mindre multiarena och ett pingisbord i betong som står på konstgräs. Idrotten har eleverna i Gothia arena intill skolan. Specialidrotten bedrivs på de olika arenorna i området.

Våra kärnvärden