Engagerade lärare med hög kompetens och idrottsbakgrund på Prolympia i Norrköping

På Prolympia ställer vi höga krav på att våra lärare har såväl formell behörighet som bakgrund som aktiva idrottare.

Det första kriteriet vid anställning av lärare på Prolympia är formell behörighet samt behörighet i individuella undervisningsämnen. Ytterligare ett kriterium är att vi vill att samtliga lärare har någon form av idrottsbakgrund samt delar våra värderingar och syn på kunskap. Det är viktigt för förståelsen för elevernas vardag, där tid för både skola och träning ska rymmas, att alla lärare delar vår grundsyn på idrotten som ett verktyg för att skapa god hälsa och bra kunskapsresultat.

För att skicka mail till personalen trycker du enbart på deras bild nedan.

Prolympia Norrköping

Rektor

Lina Johansson
Tel. 011-474 4802
E-post: lina.johansson@prolympia.se

Besöksadress

Folkborgsvägen 23
60380 Norrköping

Norrköping

Skolledning

Lina Johansson

Rektor
Jag har tidigare arbetat som lärare på Navestadsskolan, 2005 började jag som lärare här på Prolympia. Jag har varit skolledare sedan 2007 och kan inte tänka mig ett mer spännande och givande arbete.

Telefon: 011-4744802

Anders Gréen

Biträdande rektor
Brinner för lärandet i kombination med IT.

Telefon: 011-474 48 05

Daniella Touma

Biträdande rektor
Jag har sedan 2008 arbetat på Prolympia och undervisat i Idrott & Hälsa samt Hem & Konsumentkunskap. I rollen som Biträdande rektor sedan 2016 så brinner jag främst för alla de utmaningar jag möts av dagligen och alla härliga elever! Har än idag ett stort intresse för volleyboll och cirkus.

Telefon: 011-4744803

Årskurs 4-6

Telefon arbetsrum: 073 625 56 47

Freddie Mattsson

Lärare i matematik, NO, engelska och svenska
Mentor för Paris
Mycket intresserad av idrott och sport i form av motion med även som en del i gemenskapen. Hockeynörd.

Madeleine Fannoun

Lärare i Matte, No och engelska.
Mentor för Rom
Jag har arbetat som vikarie på Prolympia sedan 2017 samtidigt som jag studerat. Nu har jag äntligen tagit min lärarexamen och jobbar här på heltid med det bästa jag vet, matematik. På fritiden spenderar jag tiden med familjen i stallet, fotbollsplanen, resor och hemma i trädgården.

Marina Yavsan

Lärare i svenska
Mentor för Vancouver
På min lediga tid umgås jag med familj och vänner.

Josephine Frisk

Lärare i SO, idrott, matte, bild och engelska
Mentor för Tokyo

Marie-Louise Beltramo

Resurspedagog
Tränar allt möjligt på Friskis&Svettis och har gjort det i många år. Är väldigt intresserad av Hälsa, både fysisk och mental hälsa. Tillbringar mycket ledig tid på sommarstället utanför Åtvidaberg.

Ivana Gajic

Mentor för Aten
Jag har arbetat som lärare sedan jag tog min examen 2013. Jag älskar att röra på mig och tränar så mycket jag kan på fritiden och då helst crossfit.

Setareh ”Setta” Fylking

Lärare i SO och idrott & hälsa
Mentor i årskurs 6
Jag har arbetat som lärare i både gymnasiet och på grundskolan. Sedan 2009 har jag arbetat på Prolympia och det bästa är att jag kan kombinera jobbet och mitt stora intresse för idrott. Min lediga tid spenderar jag gärna på att resa samt umgås med min familj och vänner. Handboll har funnits i mitt liv i 23 år och det är ett stort intresse för mig än idag.

Per-Olov ”Pelle” Andersson

Resurspedagog
10-12 års verksamheten och rörelse är mina områden. Kommer närmast från Norrköpings Montessoriskola. Man kan säga att jag gillar idrott och har under mitt yrkesverksamma liv arbetat med fotboll proffesionellt på internationell elitnivå under flera år. Jag spelar även teater så kombinationen kultur-idrott fungerar utmärkt.

Eugene ”Abbe” Bargabriel

Elevassistent i årskurs 4-6
Jag är en fotboll och friluftsintresserad person som studerar till lärare på LiU. På fritiden umgås jag gärna med min familj och vänner.

Louise Zetterdahl

Lärare i Sv och Sva
Mentor för Milano
Jag har jobbat som lärare i svenska och SO sedan 2004 och tycker att det är ett spännande och utvecklande jobb. På fritiden gillar jag att spela handboll och att umgås med min dotter och min jättestora hund. Jag älskar att resa, vara med vänner och ta långa promenader i skogen.

Årskurs 7

Telefon arbetsrum: 073 625 56 19

Sofia Degermentzidou

Lärare i svenska och matte
Mentor för Turin

Lisa Sylvan

Lärare i Textilslöjd

Per Andersson

Lärare i tyska och idrott & hälsa
Mentor för Innsbruck
Värmlänning från början, som började i skolvärlden under mitten av 80-talet, då det blev lärarutbildning i idrott&hälsa + språk i Örebro. Efter ett jobb som grundskolelärare utanför Örebro 1989-2007, blev jag nyfiken på Prolympia, skolan med idrott som inriktning. Här har jag varit sedan 2008 och den här skolan är ju kanonbra!

Paula Kopkin

Carolin Ekman

Lärare i matte och NO
Jag tog lärarexamen 2009 och hade därefter vikarierat en del innan jag började på Prolympia ht 2011. Jag undervisar i ma/No och är lite av en NO-nörd så arbetet passar mig bra. På fritiden är jag gärna ute i skärgården och umgås med familj och vänner.

Asgeir Andreassen

Lärare i NO, teknik och idrott
Mentor för Chamonix med stor intresse av idrott. Glädje, utveckling och utmaningar i undervisningen är nyckelord jag jobbar efter. Jobbar alltid hårt för att skapa och bibehålla goda relationer till elever. Fritiden går med till kompisar och träning.

Linda Karlsson

Lärare i trä- och metallslöjd
Med min bakgrund inom slöjd och hantverk ser jag fram emot att inspirera och motivera eleverna till att skapa på egen hand. På fritiden blir det också en hel del snickrande och fixande, men även friluftsliv och umgänge med min dotter och hund.

Karin ”Kajsa” Lundgren

Lärare i Svenska och NO & speciallärare
Mentor för Sapporo
Har arbetat på Prolympia sedan 2008. Älskar mitt arbete där jag får möta alla elever och följa deras utveckling både kunskapsmässigt och socialt. Fritiden spenderar jag tillsammans med min familj och tar gärna långa skogspromenader med vår stora hund.

Årskurs 8

Telefon arbetsrum: 070 764 92 14

Mirna Vardi

Lärare i hemkunskap för åk 8 och 9
Mentor i årskurs 8
Älskar att träna och gör det många gånger i veckan. Dans, styrketräning och cardio är mina favoriter. Andra intressen jag har är att må bra och att resa med familjen.

Simon Östling

Lärare i musik
Mentor i årskurs 8
Jag har alltid haft ett brinnande intresse för både musik och idrott. Jag har undervisat i många åldrar, från förskoleklass på lågstadieskola till pensionärer på studieförbund. Jag har mycket ideer och gillar att driva dem i olika projekt. Jag strävar efter att skapa
en relation med varje elev för att sedan utmana eleven efter sina förutsättningar och färdigheter.

Hans-Peter Nolér

Lärare i musik
Det är en förmån att få undervisa och jag känner stor glädje då jag själv får musicera i olika sammanhang, som musiker och som kompositör. Att få vara med när en elev hittat rätt melodi efter mycket tragglande eller kommit över sin sångskräck och vågar brista ut i sång för full hals, så ger det mig motivation, arbetsglädje och lusten att gå till arbetet varje dag.

Då jag inte musicerar, går på konsert, läser musikhistoriska biografier så uppskattar jag tystnaden när jag går på vandring, tar en cykeltur eller paddlar kring i min kajak. Innan musiken tog över då när jag gick i högstadiet, spelade jag basket i Hageby Baskets ungdomslag och tennis i NATS .

Jimmy Bergkvist

Lärare i svenska
Mentor för Helsingfors
I större delen av mitt yrkesliv har jag arbetat som teaterpedagog och regissör. När jag var runt 40 år sadlade jag om och jobbar nu som lärare i svenska. Jag älskar att fira vardagens små segrar. Det tycker jag är viktigt i mitt klassrum. Alla framgångar är värda att fira.

Jag vill ge mina elever trygghet i skolan, med klasskompisar och med sig själva. Min drivkraft är att få andra att växa och se sin fulla potential och våga ta steget.

Erica Johansson

Lärare i svenska och so
Undervisande lärare i svenska och SO. Jag har arbetat som lärare i svenska och SO sedan min examen 2014. Det är ett kreativt och spännande jobb, där ingen dag är den andra lik. På min fritid tycker jag mycket om att måla och teckna. Att skapa och att vara kreativ är något som funnits med mig hela livet. Som den svensklärare jag är har jag också en stor passion för böcker; både sådana som riktar sig till vuxna och ungdomar.

Sandra Näs

Lärare i matte och NO
Mentor för Albertville
Jag har arbetat som lärare sedan jag fick min lärarexamen 2011. På fritiden umgås jag med vänner och familj. Träning ingår i min vardag och jag försöker variera träningen, t ex springa i naturen, ta dagsturer och gym. Lärarrollen berikar mig genom att vara delaktig i ungdomarnas funderingar och problem. Mitt jobb tillför mycket glädje.

Michael Ljungqvist

Lärare i svenska och SO
Mentor för Nagano
Har tidigare jobbat som mellanstadielärare i 6 år då jag främst har undervisat i NO och SO. Ledorden i min undervisning är utmaning, reflektion, trygghet och utveckling. På min fritid gillar jag att läsa, åka skateboard och träna.

Kristina Timurtas

Lärare i idrott&hälsa och SO
Mentor för Melbourne
Jag är en glad och träningsintresserad lärare som älskar allt från tuffa fyspass till att lata mig på soffan framför en skön serie. Jag älskar att resa och umgås med familj och vänner.

Årskurs 9

Telefon arbetsrum: 073 625 56 17

Katrin Edlund

Lärare i engelska
Mentor för Sydney
Som 19-åring flyttade jag till Washington DC för att jobba som Au Pair och fastande för den amerikanska kulturen. Jag gick också två kurser i Maryland och Miami under mina år i USA. Engelska används i hela världen vilket jag starkt gillar! Detta har gjort att jag hamnat på Prolympia som engelsklärare, här kan jag inspirera mina studenter till att prata ett annat språk.

Meeri Brandum Granqvist

Lärare i spanska och idrott
Mentor i årskurs 9
Jag är statsvetare i grunden och är specialiserad på ursprungsbefolkningars rättigheter och hur man tar till vara på kreativitet i offentlig sektor. Jag bodde sex år i Centralamerika där jag också lärde mig spanska. På fritiden umgås jag med min hund, dansar latinamerikansk pardans och tränar crossfit.

Erica Höglander

Lärare i svenska
Mentor för Montreal
På min fritid gillar jag att träna, läsa böcker och umgås med vänner och familj. Jag är en stor musikälskare och om jag inte går på konserter eller lyssnar på musik så gillar jag att själv sjunga och spela. Jag är från början smålänning, men är inne på mitt sjätte år som Linköpingsbo.

Marjorie ”Maja” Nordkvist

Lärare i engelska, spanska och bild
Mentor i årskurs 9
Jag har arbetat som lärare i Linköping i över 13 år, har spanska som modersmål. Jag gillar att resa och att umgås med mina vänner och familj på fritiden.

Fredrik Aldenmark

Lärare i idrott och teknik
Mentor för Lillehammer
Jag har jobbat som lärare sedan 1999 med en paus på fem år. Jag är instruktör/tränare i ju-jutsu och Volleyboll. Gamer på fritiden!

Charlotta Hertzman

Lärare i matte, NO och teknik
Mentor för Stockholm
Jag är en idrottsintresserad lärare som undervisar i matte, NO och teknik. Läraryrket är utmanande och roligt och att möta eleverna och se deras framsteg är det som ger glädje i vardagen. På fritiden umgås jag gärna med min familj och bollsporterna är numera utbytta mot löpning eller ett gympass.

Joakim Rahm

Lärare i matte och NO
Mentor för Lillehammer

Elevhälsopersonal

Natalie Arvendal

Specialpedagog för år 7-9
Jag har stort intresse för djur och natur och har idag två islandshästar och en hund som tar stor del av fritiden. Övrig tid spenderas med familj och vänner.

Mobilnummer: 0736255663

Narsima Blomäng

Kurator
Jag har tidigare jobbat inom socialtjänsten, Vuxenenheten samt Barn och familj, i sju år. Jag har även erfarenhet inom Brottsofferjouren, Frivården och psykiatrin.

Louise Zetterdahl

Specialpedagog för år 4-6
Jobbar 50% som specialpedagog och 50% som lärare.

Mobilnummer: 073-625 5618

Emma Niklasson

Speciallärare & IT-administratör
Jag är i grunden utbildad lärare och har alltid brunnit lite extra för lärandet i kombination med IT. Tycker att jag har världens bästa jobb här på Prolympia där jag får ha många bollar i luften och lösa alla möjliga sorters problem! Största delen av min fritid spenderas i stallet hos min häst, annars tränar jag en del och reser gärna.

Mobilnummer: 011-4744804

Susanne ”Suss” Kyndel

Resurspedagog
Jag har startat upp och drivit Abf:s Dansverksamhet för barn och ungdomar i 10 år, samt jobbat på Österviks barnkollonier under somrarna. Jag har jobbat som resurspedagog på Prolympia sedan 2010 där jag har fått många spännande och utmanande uppdrag. Min fritid spenderar jag helst med mina fyra barn, utöver detta så är hälsa och motion något som ligger mig varmt om hjärtat.

Mobilnummer: 0736739257

Susanne Esping

Skolsköterska
Som skolsköterska har jag jobbat på Prolympia sedan 2013 och jag brinner lite extra för friluftslivet. Tidigare har jag bland annat jobbat som sjuksköterska på ett sjukhusfartyg i Västafrika. På fritiden gillar jag att vandra i fjällen och trivs bra hemma bland djuren på gården.

Mobilnummer: 0736-255622

Övrig personal

Janne Samuelsson

Specialidrottsansvarig
Hela mitt liv har på något sätt handlat om idrott. De senaste 28 åren har jag varit tränare och har flera olika kurser/steg i bagaget. Jag är Fritidspedagog, med huvudutbildning i IKT–Information, Kommunikation och Teknik. På fritiden lägger jag min tid på sport, sport och åter sport.

Mobilnummer: 0736-251322

Monica Edenblad

Skolmatsal
Arbetat på Expert med tekniska produkter, framkallning av bilder m.m. i 30 år. Jobbat som Lokalvårdare på Prolympia i ca 8 år. På fritiden tycker jag om att promenera i naturen, heminredning samt att umgås med mina barn/barnbarn och vänner

Jenny Lindell

Bibliotek samt assistent på expeditionen
Jag har arbetat på Prolympia på expeditionen tillsammans med Karin sedan 2012.Jag tycker arbetet är mycket stimulerande och givande. Jag är utbildad till Studie- och yrkesvägledare och har arbetat på Dahlandergymnasiet som studie- och yrkesvägledare i Säter. På fritiden umgås jag med mina vänner och tränar på friskis och svettis.

Karin Widell

Expeditionen
Jag arbetade på JB Gymnasiet i 1 ½ år innan vi startade Prolympia 2005. Jag arbetar som kanslist och skolvärdinna på Expeditionen och trivs jättebra med mitt arbete och med kontakten med elever och föräldrar. Upplever att det är en stor fördel att själv ha tonåringar och tycker att det är kul att följa eleverna under de år som de går hos oss.

Telefon: 011-474 4800

Therese ”Tette” Isaksen

Skolmatsal
Tidigare jobbat inom barnomsorgen i 12år men tyckte att det var dags med nya utmaningar. På fritiden umgås vi mycket hela familjen då det både är fotboll och ATV som gäller.

Dick Blom

Vaktmästare
Har tidigare bla. jobbat med svets,smide och reparationer, främst inom process industrin. 1996 valde jag en ny inriktning och studerade 4 terminer till behandlings assistent. Sedan jobbade jag 7 år på Kärnans behandlingshem utanför Gusum. Har jobbat på Prolympia som vaktmästare och fastighetsskötare i 6 år. Trivs jätte bra. På fritiden är jag engagerad i Vita Hästens J20 lag som materialare samt mina barn.

Mobilnummer: 0736-255616

Specialidrottsinstruktörer

Josephine Frisk

Instruktör för handboll

Zara Karlsson

Instruktör för crossfit
Personlig tränare och CrossFit-coach på Norrköpings Träningscenter.

Kevin Dunerholm

Instruktör för parkour

Jussi Salo

Instruktör för hockey

Rebecca Tegnér

Instruktör för styrka & kondition

Fredrik Sundberg

Instruktör för innebandy
Fredrik är ett välkänt namn inom innebandyn i Norrköping. Han jobbar även för Östergötlands innebandyförbund och är instruktör för KFUM.

Mikael Johansson

Instruktör för hockey

Carina Ström

Instruktör för yoga
Carinas liv har, sedan 15-årsålder, präglats av träning i olika former. Rugby, rehab, styrketräning, spinning och inte minst yoga har varit stora fokuspunkter. Att instruera och vara lärare i olika träningsformer har varit ett kall som Carina älskat och fortfarande älskar, efter 30 år, 20år med yoga. Hon är sjukgymnast/fysioterapeut och har mer än 700 timmars yogalärarutbildning inom flertalet olika yogaformer. Driver idag sin egen yogastudio i Skarphagenscentrum.

Wang Fridén

Instruktör för bordtennis
Arbetar som bordtennistränare hos IF Norcopensarna och andra föreningar i Sverige med över 30 års erfarenhet. Tidigare karriär som spelare på elitnivå både i Kina och Sverige med meriter bl.a. som svenskt mästare 1998 samt framgångar i den kinesiska mästerskapen. På senare år erhållit över 30 medaljer mestadels i guld under SM, EM och VM på veterannivå samt utsett till årets veteranspelare 2018 i Sverige. Spelar idag i division 2 Herrar för IF Norcopensarna. Utbildad vid Shanghai University of Sport i Kina.

Viktor Thim

Instruktör för hockey

Mette Zmuda

Instruktör för styrka & kondition
Jobbar som Coach och PT på IFK Performance center

Linnea Skoog

Instruktör för styrka & kondition
Jobbar som coach, PT och gruppträningskoordinator på IFK Performance center.

Stefan Jonsson

Instruktör för fotboll
Anställd hos IFK Norrköping sedan 2009. Har under den tiden varit tränare i flera varierande årsgrupper/lag. För närvarande koordinator för klubbens P5-P9. Tränarutbildning A samt UEFA B

My Isonanemi

Instruktör för gymnastik

Tony Sanchez

Instruktör för tennis och badminton
STAC Elittränare och avancerad manuell terapeut.
Har jobbat som fystränare, manuell terapeut och personlig tränare med idrottare inom olika sporter sedan 2003.

Harra Zahari

Instruktör för gym
Har varit gyminstruktör på Friskis&Svettis sen år 2005. Träning är viktigt för mig, jag har alltid tränat styrketräning kombinerat med fotboll, judo och karate. Numera består min gymträning av funktionell träning/crossfit/HIIT. Jag har pedagogisk utbildning sen jag drev egen trafikskoleverksamhet och halkbana i Norrköping.

Cecilia Thell

Instruktör för gym
Spinningledare sen knappt 4 år på Friskis o Svettis men började min bana som ledare redan som 10-åring i barngymnastik. Har sen dess varit ledare inom bl a dans o akrobatik, vilket jag själv utövade under många år. Nu leder jag bara pass på cykeln men tränar gärna varierat, allt från step till styrka.

Magnus Liljeblad

Instruktör för crossfit
Jag jobbar på Norrköpings Träningscenter som personlig tränare, fystränare och CrossFit coach.

Malin Andersson

Instruktör för crossfit
Personlig tränare och CrossFit-coach på Norrköpings Träningscenter.

Lisa Roivas

Instruktör för crossfit
Personlig tränare och CrossFit-coach på Norrköpings Träningscenter sedan 2018. Är även utbildad systemvetare men tyckte det var roligare att jobba med mitt största intresse - Crossfit. Har jobbat som instruktör för gruppträning och spinning sen 2012 så är van att leda grupper med olika nivåer av kunskap. Min starkaste sida är att förmedla träningsglädje. På fritiden tränar jag en hel del då jag också tävlar i Crossfit på en internationell nivå.

Paul Burke

Instruktör för basket
4th level education basketball coach
Norrköping Dolphins

Daniel Lindahl

Instruktör för fotboll
Instruktör fotboll. Anställd hos IFK Norrköping sedan 2010. Har under den tiden varit huvudtränare för klubbens U16, U17 och U19-lag. Uefa A samt Elite Youth utbildad. För närvarande koordinator för klubbens P10-P13 verksamhet.

Christian Jonsson

Instruktör för tennis och badminton
Jag jobbar som tennistränare i Norrköpings TK. 31 år gammal, studerat tränarlinjen på Bosön idrottsfolkhögskola samt idrottstränare 1 på Malmö Högskola. Arbetat 5 år på heltid som tränare i olika klubbar.

Anna Davidsson

Instruktör för dans
Grundare och ägare av Norrköpings Danscenter. Är hälsoutvecklare och utbildad inom S.A.F.E och Les Mills. Har gått kurser på Balettakademin och olika pedagogikkurser på LiU. Anna är även utbildad inom SDO (disco/hiphop/konstnärlig dans, steg 3) och Svenska Cheerleadingförbundet. Anna åker även runt i Sverige och Internationellt och har workshops på olika dansskolor. Är aktiv domare inom SDO/SDL. Anna har tävlingslicens för att tävla i cheerleading, disco, hiphop och konstnärligdans. Dansansvarig på Stadium Sports Camp.

Nelly Stensson

Instruktör för konståkning
Arbetar sedan 2012 som konståkningstränare och fystränare i Norrköpings konståkningsklubb. Arbetar även som koreograf i NKK samt drivande i NKK´s värdegrundsarbete. Har Svenska Konståkningsförbundets instruktörsutbildningar Steg 3A och domarutbildning Steg 1. Studerar sista året på grundskollärarutbildningen på Linköpings Universitet.

Tjänstledig och föräldraledig personal

Linn Wallman

Kurator
Jag har arbetat på Prolympia sedan hösten 2017. Fritiden spenderar jag helst på handbollsplanen, gymmet, i skidbacken eller på resande fot.

Vi inom elevhälsan arbetar för att alla elever ska må så bra som möjligt. Mitt jobb innebär att lyssna, stötta, ge råd och hjälpa till att hitta lösningar på frågor och funderingar. Det roligaste med mitt jobb är att jag får möjlighet att träffa så många olika, härliga personer varje dag. Du kan söka upp mig direkt genom att knacka på min dörr. Det går också bra att ringa, mejla eller skicka sms. Du kan även be en lärare, förälder eller kompis att ta kontakt med mig om du inte orkar eller vill göra det själv.

Mobilnummer: 0721472930

Rebekka Ringqvist

Lärare i SO och idrott
Mentor för Tokyo
Jag är en isländsktalande lärare med stort fotboll- och handbollsintresse. Började arbeta som lärare redan vid 7 års ålder då min klass bestod av mina två yngre bröder. Det var först i 20 årsåldern som jag började få betalt för mitt arbete. 2011 hittade jag till Prolympia där jag arbetar som SO- och idrottslärare. Det bästa med läraryrket är att få se ungdomar växa och utveckla sig själva som individer och i sitt kunnande. Att kunna väcka ett intresse eller en vilja att lära sig något nytt och mer gör att jag som pedagog kan gå hem med ett leende på läpparna.

Dela