Engagerade lärare med hög kompetens och idrottsbakgrund på Prolympia i Norrköping

På Prolympia ställer vi höga krav på att våra lärare har såväl formell behörighet som bakgrund som aktiva idrottare.

Det första kriteriet vid anställning av lärare på Prolympia är formell behörighet samt behörighet i individuella undervisningsämnen. Ytterligare ett kriterium är att vi vill att samtliga lärare har någon form av idrottsbakgrund samt delar våra värderingar och syn på kunskap. Det är viktigt för förståelsen för elevernas vardag, där tid för både skola och träning ska rymmas, att alla lärare delar vår grundsyn på idrotten som ett verktyg för att skapa god hälsa och bra kunskapsresultat.

För att skicka mail till personalen trycker du enbart på deras bild nedan.

Prolympia Norrköping

Rektor

Lina Johansson
Tel. 011-474 4802
E-post: lina.johansson@prolympia.se

Besöksadress

Dragsgatan 7
60219 Norrköping

Norrköping

Skolledning

Lina Johansson

Rektor
Jag har tidigare arbetat som lärare på Navestadsskolan, 2005 började jag som lärare här på Prolympia. Jag har varit skolledare sedan 2007 och kan inte tänka mig ett mer spännande och givande arbete.

Telefon: 011-4744802

Anders Skanetofth

Biträdande rektor
Brinner för lärandet i kombination med IT.

Telefon: 011-474 48 05

Daniella Touma

Biträdande rektor

Telefon: 011-4744803

Våning C2

Telefon arbetsrum: 0736-255617

Karin ”Kajsa” Lundgren

Lärare i Matte och NO
Mentor för Sapporo

Marie-Louise Beltramo

Resurspedagog
Tränar allt möjligt på Friskis&Svettis och har gjort det i många år. Är väldigt intresserad av Hälsa, både fysisk och mental hälsa. Tillbringar mycket ledig tid på sommarstället utanför Åtvidaberg.

Sofia Degermentzidou

Lärare i svenska och matte
Mentor för Turin

Paula Kopkin

Resurspedagog

Våning C3

Telefon arbetsrum: 0736-255618

Joakim Rahm

Lärare i matte och NO
Mentor för Lillehammer

Katrin Edlund

Lärare i engelska
Mentor i Sydney

Charlotta Hertzman

Lärare i matte, NO och teknik
Mentor för Stockholm
Jag är en idrottsintresserad lärare som undervisar i matte, NO och teknik. Läraryrket är utmanande och roligt och att möta eleverna och se deras framsteg är det som ger glädje i vardagen. På fritiden umgås jag gärna med min familj och bollsporterna är numera utbytta mot löpning eller ett gympass.

Våning C4

Telefon arbetsrummet: 0736-255619

Sofia Stålhammar

Lärare i bild, hemkunskap och engelska
Mentor för Helsingfors
Bildlärare, fritidspedagog och teaterpedagog med ett stort intresse för det estetiska: dans, teater, konst. Älskar film och serier. Intresserad av genusfrågor och feminism och kämpar för allas lika värde! Bor i Norrköping med mina två barn men kommer från början från Jämtland. Skog och natur och resor ligger mig varmt om hjärtat!

Kristina Timurtas

Lärare i idrott&hälsa och SO
Mentor för Melbourne
Jag är en glad och träningsintresserad lärare som älskar allt från tuffa fyspass till att lata mig på soffan framför en skön serie. Jag älskar att resa och umgås med familj och vänner.

Sandra Näs

Lärare i matte och NO
Mentor för Albertville
Jag har arbetat som lärare sedan jag fick min lärarexamen 2011. På fritiden umgås jag med vänner och familj. Träning ingår i min vardag och jag försöker variera träningen, t ex springa i naturen, ta dagsturer och gym. Lärarrollen berikar mig genom att vara delaktig i ungdomarnas funderingar och problem. Mitt jobb tillför mycket glädje.

Våning C5

Telefon till arbetsrummet: 0736-255620

Carolin Ekman

Lärare i matte och NO
Mentor för Rio
Jag tog lärarexamen 2009 och hade därefter vikarierat en del innan jag började på Prolympia ht 2011. Jag undervisar i ma/No och är lite av en NO-nörd så arbetet passar mig bra. På fritiden är jag gärna ute i skärgården och umgås med familj och vänner.

Louise Zetterdahl

Lärare i Sv och Sva
Mentor för Antwerpen
Jag har jobbat som lärare i svenska och SO sedan 2004 och tycker att det är ett spännande och utvecklande jobb. På fritiden gillar jag att spela handboll och att umgås med min dotter och min jättestora hund. Jag älskar att resa, vara med vänner och ta långa promenader i skogen.

Meeri Brandum Granqvist

Lärare i spanska och idrott
Mentor för St Louis och Barcelona
Jag är statsvetare i grunden och är specialiserad på ursprungsbefolkningars rättigheter och hur man tar till vara på kreativitet i offentlig sektor. Jag bodde sex år i Centralamerika där jag också lärde mig spanska. På fritiden umgås jag med min hund, dansar latinamerikansk pardans och tränar crossfit.

Per Andersson

Lärare i tyska och idrott & hälsa
Mentor för Antwerpen och Rio
Värmlänning från början, som började i skolvärlden under mitten av 80-talet, då det blev lärarutbildning i idrott&hälsa + språk i Örebro. Efter ett jobb som grundskolelärare utanför Örebro 1989-2007, blev jag nyfiken på Prolympia, skolan med idrott som inriktning. Här har jag varit sedan 2008 och den här skolan är ju kanonbra!

Våning M5

Telefon till arbetsrummet: 0736-255647

Marina Yavsan

Lärare i svenska
Mentor för Oslo
På min lediga tid umgås jag med familj och vänner.

Mirna Vardi

Lärare i hemkunskap för åk 8 och 9
Älskar att träna och gör det många gånger i veckan. Dans, styrketräning och cardio är mina favoriter. Andra intressen jag har är att må bra och att resa med familjen.

Setareh ”Setta” Fylking

Lärare i SO och idrott & hälsa
Mentor för Barcelona
Jag har arbetat som lärare i både gymnasiet och på grundskolan. Sedan 2009 har jag arbetat på Prolympia och det bästa är att jag kan kombinera jobbet och mitt stora intresse för idrott. Min lediga tid spenderar jag gärna på att resa samt umgås med min familj och vänner. Handboll har funnits i mitt liv i 23 år och det är ett stort intresse för mig än idag.

Våning A5

Telefonnummer till arbetsrum 0707-649214

Michael Ljungqvist

Lärare i svenska och SO
Mentor för Mexico City
Har tidigare jobbat som mellanstadielärare i 6 år då jag främst har undervisat i NO och SO. Ledorden i min undervisning är utmaning, reflektion, trygghet och utveckling. På min fritid gillar jag att läsa, åka skateboard och träna.

Erica Höglander

Lärare i svenska
Mentor för München
På min fritid gillar jag att träna, läsa böcker och umgås med vänner och familj. Jag är en stor musikälskare och om jag inte går på konserter eller lyssnar på musik så gillar jag att själv sjunga och spela. Jag är från början smålänning, men är inne på mitt sjätte år som Linköpingsbo.

Simon Östling

Lärare i musik
Mentor för München och Peking
Jag har alltid haft ett brinnande intresse för både musik och idrott. Jag har undervisat i många åldrar, från förskoleklass på lågstadieskola till pensionärer på studieförbund. Jag har mycket ideer och gillar att driva dem i olika projekt. Jag strävar efter att skapa
en relation med varje elev för att sedan utmana eleven efter sina förutsättningar och färdigheter.

Viktor Löfgren

Lärare i musik
Förutom att undervisa i musik driver jag ett företag med fokus på musikproduktion och låtskapande. När jag inte själv musicerar går jag gärna på konserter, standup eller tittar på dokumentärer.

Erica Johansson

Lärare i SO och svenska
Mentor för Peking
Förutom att undervisa i mina ämnen driver jag också ett bokprojekt, i år 4-6, där målet är att väcka läslust. På fritiden tycker jag om att teckna, träna, umgås med vänner och, som den svensklärare jag är, att läsa.

Övrig personal

Dick Blom

Vaktmästare
Har tidigare bla. jobbat med svets,smide och reparationer, främst inom process industrin. 1996 valde jag en ny inriktning och studerade 4 terminer till behandlings assistent. Sedan jobbade jag 7 år på Kärnans behandlingshem utanför Gusum. Har jobbat på Prolympia som vaktmästare och fastighetsskötare i 6 år. Trivs jätte bra. På fritiden är jag engagerad i Vita Hästens J20 lag som materialare samt mina barn.

Mobilnummer: 0736-255616

Jenny Lindell

Bibliotek samt assistent på expeditionen
Jag har arbetat på Prolympia på expeditionen tillsammans med Karin sedan 2012.Jag tycker arbetet är mycket stimulerande och givande. Jag är utbildad till Studie- och yrkesvägledare och har arbetat på Dahlandergymnasiet som studie- och yrkesvägledare i Säter. På fritiden umgås jag med mina vänner och tränar på friskis och svettis.

Janne Samuelsson

Specialidrottsansvarig
Hela mitt liv har på något sätt handlat om idrott. De senaste 28 åren har jag varit tränare och har flera olika kurser/steg i bagaget. Jag är Fritidspedagog, med huvudutbildning i IKT–Information, Kommunikation och Teknik. På fritiden lägger jag min tid på sport, sport och åter sport.

Mobilnummer: 0736-251322

Karin Widell

Expeditionen
Jag arbetade på JB Gymnasiet i 1 ½ år innan vi startade Prolympia 2005. Jag arbetar som kanslist och skolvärdinna på Expeditionen och trivs jättebra med mitt arbete och med kontakten med elever och föräldrar. Upplever att det är en stor fördel att själv ha tonåringar och tycker att det är kul att följa eleverna under de år som de går hos oss.

Telefon: 011-474 4800

Emma Niklasson

IT-administratör
Jag är i grunden utbildad lärare och har alltid brunnit lite extra för lärandet i kombination med IT. Tycker att jag har världens bästa jobb här på Prolympia där jag får ha många bollar i luften och lösa alla möjliga sorters problem! Största delen av min fritid spenderas i stallet hos min häst, annars tränar jag en del och reser gärna.

Telefon: 011-4744804

Elevhälsopersonal

Linn Wallman

Kurator
Jag har arbetat på Prolympia sedan hösten 2017. Fritiden spenderar jag helst på handbollsplanen, gymmet, i skidbacken eller på resande fot.

Vi inom elevhälsan arbetar för att alla elever ska må så bra som möjligt. Mitt jobb innebär att lyssna, stötta, ge råd och hjälpa till att hitta lösningar på frågor och funderingar. Det roligaste med mitt jobb är att jag får möjlighet att träffa så många olika, härliga personer varje dag. Du kan söka upp mig direkt genom att knacka på min dörr. Det går också bra att ringa, mejla eller skicka sms. Du kan även be en lärare, förälder eller kompis att ta kontakt med mig om du inte orkar eller vill göra det själv.

Mobilnummer: 0721472930

Susanne Esping

Skolsköterska

Mobilnummer: 0736-255622

Susanne ”Suss” Kyndel

Resurspedagog
Mentor för Atlanta
Jag har startat upp och drivit Abf:s Dansverksamhet för barn och ungdomar i 10 år, samt jobbat på Österviks barnkollonier under somrarna. Jag har jobbat som resurspedagog på Prolympia sedan 2010 där jag har fått många spännande och utmanande uppdrag. Min fritid spenderar jag helst med mina fyra barn, utöver detta så är hälsa och motion något som ligger mig varmt om hjärtat.

Mobilnummer: 0736739257

Specialidrottsinstruktörer

Joel Solinen

Instruktör för crossfit
Personlig tränare och instruktör på Norrköpings Träningscenter.

Krister Hultberg

Instruktör för friidrott

My Isonanemi

Instruktör för gymnastik

Tony Johansson

instruktör för tennis och badminton

Cecilia Thell

Instruktör för gym
Spinningledare sen knappt 4 år på Friskis o Svettis men började min bana som ledare redan som 10-åring i barngymnastik. Har sen dess varit ledare inom bl a dans o akrobatik, vilket jag själv utövade under många år. Nu leder jag bara pass på cykeln men tränar gärna varierat, allt från step till styrka.

Zara Karlsson

Instruktör för crossfit
Personlig tränare och CrossFit-coach på Norrköpings Träningscenter.

Jimmie Tornéus

Instruktör för ishockey
Älskar all idrott men hockey och golf i synnerhet. Brinner för att utbilda ungdomar både på och utanför isen. Anställd av Vita Hästen sedan 2017 där jag jobbar som bland annat juniortränare och målvaktsinstruktör. Har representerat Östergötlands tv-pucks lag som ledare från 2011-2017.

Rebecka Carlson

Instruktör för styrka & kondition
Egen företagare, massageterapeut, personlig tränare och ägare av Team East Sweden, där jag håller specialidrotten "styrka och kondition". Älskar mitt jobb och brinner för träning och hälsa. Själv tränar jag allt som är kul och testar gärna på nya sporter!

Paul Burke

Instruktör för basket
4th level education basketball coach
Norrköping Dolphins

Daniel Lindahl

Instruktör för fotboll
Instruktör fotboll. Anställd hos IFK Norrköping sedan 2010. Har under den tiden varit huvudtränare för klubbens U16, U17 och U19-lag. Uefa A samt Elite Youth utbildad. För närvarande koordinator för klubbens P10-P13 verksamhet.

David Hedenros

Instruktör för tennis och badminton
Jag jobbar som tennistränare i Norrköpings TK. Lever för idrott, träning och coaching!

Jesper Rikardson

Instruktör för tennis och badminton
Jag heter Jesper Rikardson och jobbar som tennistränare i Norrköpings tennisklubb.

Christian Jonsson

Instruktör för tennis och badminton
Jag jobbar som tennistränare i Norrköpings TK. 31 år gammal, studerat tränarlinjen på Bosön idrottsfolkhögskola samt idrottstränare 1 på Malmö Högskola. Arbetat 5 år på heltid som tränare i olika klubbar.

Rickard Larsen

Instruktör för fotboll

Anna Davidsson

Instruktör för dans
Grundare och ägare av Norrköpings Danscenter. Är hälsoutvecklare och utbildad inom S.A.F.E och Les Mills. Har gått kurser på Balettakademin och olika pedagogikkurser på LiU. Anna är även utbildad inom SDO (disco/hiphop/konstnärlig dans, steg 3) och Svenska Cheerleadingförbundet. Anna åker även runt i Sverige och Internationellt och har workshops på olika dansskolor. Är aktiv domare inom SDO/SDL. Anna har tävlingslicens för att tävla i cheerleading, disco, hiphop och konstnärligdans. Dansansvarig på Stadium Sports Camp.

Stefan Jonsson

Instruktör för fotboll

Linn Wallman

Linn Wallman
Instruktör för handboll
Jag har spelat handboll i över 20 år. Arbetar på skolan som kurator. Jag brinner för att utveckla den individuella tekniken då jag tror att det är en viktig grundpelare till att bli en bra handbollsspelare.

Harra Zahari

Instruktör för gym
Har varit gyminstruktör på Friskis&Svettis sen år 2005. Träning är viktigt för mig, jag har alltid tränat styrketräning kombinerat med fotboll, judo och karate. Numera består min gymträning av funktionell träning/crossfit/HIIT. Jag har pedagogisk utbildning sen jag drev egen trafikskoleverksamhet och halkbana i Norrköping.

Magnus Liljeblad

Instruktör för crossfit
Jag jobbar på Norrköpings Träningscenter som personlig tränare, fystränare och CrossFit coach.

Malin Andersson

Instruktör för crossfit
Personlig tränare och CrossFit-coach på Norrköpings Träningscenter.

Tjänstledig och föräldraledig personal

Ameli Vågermark

Lärare i matte och NO
Mentor för Atlanta
Julen 2013 hade jag arbetat 10 år som högstadielärare. Av dessa har jag inte haft
tråkigt en enda dag. Friluftsliv och löpning gör mig till en bättre lärare och människa.

Linda Wiberg

Studie- och yrkesvägledare
Det är ett privilegium att vara studie- och yrkesvägledare och få ta del av alla ungdomars framtidstankar och att kunna få vara med och hjälpa dem att nå sina mål och drömmar. På fritiden umgås jag med familj och vänner och har även stort intresse för spel, film och träning.

Mobilnummer: 0736-255621

Rebekka Ringqvist

Lärare i SO och idrott
Jag är en isländsktalande lärare med stort fotboll- och handbollsintresse. Började arbeta som lärare redan vid 7 års ålder då min klass bestod av mina två yngre bröder. Det var först i 20 årsåldern som jag började få betalt för mitt arbete. För två år sen hittade jag till Prolympia där jag arbetar som svensk-, SO- och idrottslärare. Det bästa med läraryrket är att få se ungdomar växa och utveckla sig själva som individer och i sitt kunnande. Att kunna väcka ett intresse eller en vilja att lära sig något nytt och mer gör att jag som pedagog kan gå hem med ett leende på läpparna.

Lisa Sylvan

Lärare i Textilslöjd

Dela