När ditt barn vill nå framgång inom skola och idrott.

Prolympia är Sveriges ledande idrottsskola på grundskolenivå. Här får ditt barn rätt förutsättningar att kombinera skola och idrott i trygga miljöer som inspirerar till hög kunskapsmässig och social utveckling.

En skola i rörelse där idrottens positiva effekter ger goda studieresultat.

Redan i tidiga år sätter ditt barn upp mål och drömmer om framtiden. Och målbilden ändras hela tiden. Den ena dagen är polis eller forskare drömyrket. Nästa dag är det hockeyproffs eller att ta världsrekord i fjärilssim som gäller. Och det är så det ska vara. Möjligheterna är många och det gäller att finna sin väg i livet.

På Prolympia får ditt barn kraft att växa med tydligt fokus på kunskap, trygghet, idrott och hälsa. Här får ditt barn kunskaper för livet stärkta av idrottens positiva effekter på den individuella utvecklingen utifrån egna mål, visioner och förutsättningar. Hjärnan blir glad av rörelse och resultatet är förbättrad inlärning och prestationsförmåga. Detta i kombination med lugna och trygga skolmiljöer ger förutsättningar mycket goda kunskapsresultat.

Det bästa av två världar med individanpassad skolgång och mer idrott på schemat.

Aktuell forskning visar att elever som idrottar och har en föreningstillhörighet får bättre kunskapsmässig och social utveckling. Genom att kombinera individanpassad skolgång med optimala förutsättningar för idrottsutövande ger vi ditt barn det bästa av två världar.

Vår pedagogiska modell som ser till helheten och där idrottens positiva värden genomsyrar verksamheten är unik. Prolympiakonceptet är resultatet av ett elevaktivt och ämnesövergripande arbetssätt i kombination med ett idrottskoncept utvecklat i samarbete med idrottspsykologer, elitföreningar och vårt pedagogiska utvecklingsteam. Resultatet är ett framgångskoncept som bidragit till att vi i dag har positionen som Sveriges ledande idrottsskola.

Dela