Engagerade lärare med hög kompetens och idrottsbakgrund på Prolympia i Jönköping

På Prolympia ställer vi höga krav på att våra lärare har såväl formell behörighet som bakgrund som aktiva idrottare.

Det första kriteriet vid anställning av lärare på Prolympia är formell behörighet samt behörighet i individuella undervisningsämnen. Ytterligare ett kriterium är att vi vill att samtliga lärare har någon form av idrottsbakgrund samt delar våra värderingar och syn på kunskap. Det är viktigt för förståelsen för elevernas vardag, där tid för både skola och träning ska rymmas, att alla lärare delar vår grundsyn på idrotten som ett verktyg för att skapa god hälsa och bra kunskapsresultat.

Prolympia Jönköping

Rektor

Stina Geijer
Tel. 036-2993751
E-post: stina.geijer@prolympia.se

 

Besöksadress

Huskvarnavägen 40
Jönköping 
Tel.  036-2993750

Skolledning

Stina Geijer

Rektor

Telefon: 036-2993751

Årsråd F

Telefonnummer arbetsrum 0736-255606, mobil 0736-255640

Årsråd 1-3

Telefonnummer arbetsrum: 0736-255609

Tjänstlediga/föräldralediga

Årsråd 7

Telefonnummer arbetsrum 0736-255602

Årsråd 9

Telefonnummer arbetsrum 073-6255604

Fritidspedagoger

Arenan: 0721472949 Facklan: 0736255636 Cortina: 0736255637 Piazzan: 0736255633

Specialpedagog/speciallärare

F-6: 0736-255645, 7-9: 0736-255638

Marie Arvidsson

Specialpedagog

Linda Walfridsson

Therese Jansson

Speciallärare

Annie Bergman

Specialpedagog

Övrig personal

Isabella Cederlöf

Administratör

Andres Huertas Camargo

Kurator/Elevcoach

Telefon: 0736739238

Amira Gholam

Skolbespisning

Sofie Lindkvist

Skolbespisning

Telefon: 036-290 13 61

Karin Svendsen

Vaktmästare & resurs

Maria Dalborg Wickert

Skolsköterska 7-9

Djulietta Nara Araguan

Skolbespisning

Anna Johansson

Skolbespisning

Specialidrott

Amanda Lindberg

Amanda Lindberg är danspedagog och kommer tillsammans med Malin Thörnberg vara ansvarig för dansen på Prolympia.

Amanda arbetar idag som danslärare på studio11 och har gjort sedan september 2017. Hon har tidigare tillhört gruppen "invasion" som tillsammans tävlat i dans under flera år.

Claes Thoren

Innebandycoach på Prolympia
Claes har under 5 år varit tränarutbildare för Svenska innebandyförbundet.

Som spelare har han spelat i Forserum, Örebro Universitetslag, Nerike Innebandy, Hovsta IF och Husqvarna IK.

Claes är tränare inom JIK och har varit med och tagit guld med deras Juniorallsvenska lag.

Telefon: 0736255602

Emma Green och Malin Thörnberg

Dans-coacher på Prolympia. Emma och Malin jobbar på Studio 11 som ingår i Studieförbundet Vuxenskolan och har dansat i mer eller mindre hela sina liv. De har båda många olika utbildningar inom dans och brinner verkligen för att undervisa. Studio 11 har lokaler i huset precis bredvid vår skola och har mängder av olika danskurser.Ulla Alexandersson-Palfi

Gymnastikcoach på Prolympia. Inom gymnastiken har Ulla gått flertalet utbildningar i redskapsgymnastik, trampets och har steg 3 i rytmisk gymnastik.
Hennes första ledaruppdrag var som 14 åring i Huskvarna gymnastikförening. Började med småbarnsgymnastik och under hennes sista sex år som instruktör tränade hon ungdomar på SM nivå i rytmiskgymnastik både individuellt och i trupp.
Ulla har också haft ledaruppdrag på olika gymnastikläger, Örebro gymnastikförening, Järhaga bandy, HV 71, Dalen hockey, Jönköpingskonståkningsklubb, Hallby, QV Center och Friskis&Svettis.
Från 12-22 års ålder var Ulla aktiv som gymnast i Huskvarna gymnastikförening både i artistisk - och i rytmisk gymnastik.
I rytmisk gymnastik i trupp var hon med och tog fyra SM guld och deltog också i tre NM och flera internationella tävlingar.

Johan Berggren

Coach i tyngdlyftning och styrketräning på Prolympia.
Johan har gått steg1- och steg2-utbildningarna i Svenska tyngdlyftningsförbundets regi och verkat som tränare i JAK i lite drygt 10 år. Som klubb har JAK haft stora framgångar genom åren då främst för ungdomar och juniorer, där med inviduella guld och lag guld.
Hos Johan finns även ett stort intresse för vanlig funktionell träning och allmän gymträning och du kan även se honom som instruktör på Crossfit Jönköping i olympiska lyft (tyngdlyftning). Han håller även workshops i olympiska lyft för privatpersoner, grupper och skolor.

Thina Stigsson

Ridcoach på Prolympia. Thina Stigsson är utbildad ridskolepedagog och kommer från en anställning på Svarttorps ridsällskap där hon varit under 10 år. Hon tar med sig sig sina tidigare erfarenheter från att ha tävlat i hoppning och dressyr på lättare nivå, men rider idag enbart för hobbyns skull. Thina har även bedrivit halvblodsuppfödning i mindre skala och bland annat fött upp hingsten Crusader Ice som i dag ägs av Lisen och Peder Fredricsson.
Tinas tankar om sitt uppdrag; "Då jag gillar mitt yrke ser jag fram emot att börja jobba med Vissmålens proffsiga team. Det ska bli spännande och roligt att lära känna er alla, personer som djur. Vi ses!"

Paula Busic

Simsports-Coach på Prolympia
Paula Busic är anställd hos Jönköpings Simsällskap och har Växjö simsällskap som moderklubb.

Paula har själv tävlat på Sum-Sim Riks och då på 100 och 200 meter bröstsim och har detta som främsta merit.

Hon har en kandidatexamen i idrottsvetenskap inom programmet Sports Coaching vid Göteborgs Universitet. Hon har också gått samtliga steg inom Svenska Simförbundets tränarutbildning och är därmed licenserad för junior/senior.

Nicolas Leiva Martinez

Tenniscoach på Prolympia.
Stor erfarenhet både som spelare och tennisledare. Tränare för Jönköpings Tennisklubbs utvecklingsjuniorer. Studerar just nu nya tennistränarutbildningen påLinneuniversitetet som Carl Hageskog, Magnus Larsson och Stefan Edberg bedriver

Dela