Omer Hotic

Omer Hotic ville vara en del av skola som var drivande inom idrott. På Prolympia Jönköping hittade han vad han sökte.
– Det är en skola som lyfter fram vikten av rörelse och glädje genom att eleverna får vara fysiskt aktiva, säger han.

Idrotten är, utan att överdriva, en central del av Omer Hotics liv. Då passar det bra att han får kombinera sitt stora sportintresse med yrkeslivet. Sedan hösten 2020 jobbar han på Prolympia Jönköping, som bildlärare och på fritidshemmet.

Där trivs han som fisken i vattnet.
– Här kombinerar vi det teoretiska lärandet med mycket praktiska moment. Det är ett bra sätt även för att kunna utveckla ett fritidshem där vi ständigt söker nya utmaningar tillsammans och erbjuder eleverna en meningsfull fritid som är fylld av lärande, hela dagen.

Att Prolympia som arbetsgivare är drivande och ständigt vill ligga i framkant är några saker som Omer Hotic verkligen uppskattar.
– De erbjuder oss stöd och verktyg i det dagliga arbetet och som ny personal får man fort en vi-känsla. Förtroendet från ledningen gör att man kan våga sätta sina tankar och idéer till verklighet för att tillsammans med andra kollegor nå de uppsatta målen man har för sin verksamhet.
– Det som utmärker Prolympia från mina övriga arbetsgivare är att vi är drivande inom idrotten och lyfter fram vikten i vad idrott och skola kan göra tillsammans.

Omer Hotic

  • Behörighet

    Lärare med inriktning arbete i fritidshem/bildlärare.

  • På Prolympia sedan

    Hösten 2020.

  • Idrottsbakgrund/-intresse

    Fotbollsspelare som har spelat högt upp i seriesystemet på juniorsidan. Spelare och fystränare i FC Real som tillhör Sveriges näst bästa liga i futsal. Ambassadör för olika kosttillskott/träningskläder och går på gym regelbundet. Övriga intressen är hockey, golf och badminton. Omer tycker om att röra på sig och testa på nya, utmanande sporter.