Erika Norström

Norrköping, årskurs 9

Varför går du på Prolympia?

Jag går på Prolympia för att jag gillar att ta eget ansvar, vilket gör att det relativt höga tempot i skolarbetet fungerar för mig. Dessutom är skolmiljön trevlig och byggnaden ligger centralt och fint vid vattnet.

Vad gillar du med skolarbetet?

Jag tycker om de långa lektionspassen eftersom det ger mig chansen att slutföra det jag påbörjat under skoltid och därför oftast slipper göra skolarbete hemma. Jag gillar även att de olika arbetsområdena är strukturerade och att mina lärare gör egna planeringar som hjälper mig att nå mina mål.

Vad gillar du med att idrotta på skoltid?

När jag började på Prolympia i sexan så ville jag utöva min privata idrott på skoltid. Efter ett tag tröttnade jag på den sporten och eftersom specialidrotten var på samma plats där jag tidigare tränat på min fritid så bytte jag. Det som jag tycker är bra med specialidrotten är att den ger mig chansen att, utöver min privata träning, testa en sport som jag varit intresserad av men kanske inte vågat eller velat satsa på privat.

Vad ska du göra efter nian?

Efter nian ska jag gå på samhällsprogrammet och sedan även läsa vidare på universitetet. Jag har ingen konkret plan för vad jag vill arbeta med senare i livet, men jag vill nå så långt som möjligt inom det yrke som jag bestämmer mig för.

Vad skulle du säga till en kompis som funderar på att välja Prolympia?

Jag tycker att man ska söka till Prolympia om man är redo för en utmaning. Jag skulle berätta att om du tror att du klarar av det så kommer du att göra det, oavsett hur du presterar. Lärarna är alltid beredda att anpassa skolarbetet och lägga upp en plan för dig om du halkar efter. Jag är säker på att vem du än är som bestämmer dig för att börja här kommer du att trivas och få uppleva några av de bästa åren i ditt liv.

Stäng

Dela