Pressmeddelande. Prolympia SYD

Pressmeddelande 2018-0111

Prolympia har ambitionen att i samarbete med HIF starta en högstadieskola i Helsingborg

HIF och Prolympia, som är specialiserade på att driva idrottsskolor på grundskolenivåbefinner sig i en påbörjad samarbetsprocess och har som mål att starta en ny högstadieskola på Olympiaområdet. Skolan kommer att ha ett specialfokus på idrott & hälsa och därmed också inkludera de andra föreningarna och idrotterna i Helsingborg.

Prolympia kommer att driva skolan medan HIF kommer att bidra med sitt kontaktnät, struktur kring idrotten och engagera sig för att hålla elevintresset levande. 

Eventuell start 2020
Helsingborgs IF och Prolympia planerar en ny idrottsskola, årskurs 7-9, med start 2020. Målet är att skapa Sveriges bästa utbildningskoncept för att kombinera skola och idrott på högstadiet. Skolan kommer ha flera olika idrotter, såväl individuella som lagidrotter och flera ledande föreningar i Helsingborg har redan anslutit sig till projektet.

 – Som förening vill vi hela tiden ligga i framkant för att skapa en miljö där eleverna får bästa möjliga förutsättningar att utvecklas och lyckas som individer både med sin skola och idrott. Jag ser med framförsikt emot att ta nästa steg av utvecklingen för unga idrottare i hela Helsingborg samt i vår egen ungdomsverksamhet, säger Jonas Ohlander, Akademiansvarig HIF.

– Jag ser fram emot att tillsammans med HIF och övriga samarbetsföreningar etablera Prolympia i Helsingborg. En stad av Helsingborgs storlek behöver en riktigt idrottsskola på högstadiet. Vår ambition är att lyfta svensk skola- idrott ytterligare en dimension och att skolan ska erbjuda landets främsta utbildningskoncept att kombinera skola och idrott, säger Henric Lilja, Idrott & Marknadsansvarig på Prolympia.

Informationskvällar 16 och 17 januari på Olympia

En förutsättning för att Prolympia ska starta skolan är att det finns ett verifierat intresse från idrottsintresserade ungdomar och föräldrar. Därför bjuder Prolympia och samverkande föreningar in till två större informationsträffar den 16 och 17 januari kl 18:30 i sportbaren på Olympia. Även media hälsas välkomna till denna kväll.

Om Prolympia
Prolympia är Sveriges ledande idrottsskola på grundskolenivå. Med skolor på flera orter i landet arbetar Prolympia målinriktat med kunskap, trygghet, idrott och hälsa i fokus. Prolympias koncept bygger på att ett pedagogiskt arbetssätt i kombination med idrott lägger grunden för en optimerad kunskapsutveckling hos eleven. Goda resultat vad gäller såväl kunskapsnivåer som idrottsprestationer är frukten av en individanpassad skolgång med optimala förutsättningar för att kombinera skola och idrott.

Kontakt:

Henric Lilja, idrott och marknadsansvarig Prolympia SYD

Tel:0736-255642 Mail: henric.lilja@prolympia.se

 Jonas Ohlander, Akademiansvarig HIF,

Tel: 042-377025 Mail: jo@hif.se

 qqqqqq

Dela