Prolympia satsar stort på toppmodern NO-sal!

På Prolympia har vi högt ställda mål och vision. Som ett led i vårt utvecklingsarbete gör Prolympia Virserum en stor satsning i form av en toppmodern NO-sal.

Salen är långtifrån ett ”klassiskt klassrum”. I salen finns det runda bord, en gradäng  och massor av whiteboardytor för att möjliggöra ett språkutvecklande arbetssätt för elever och pedagoger. Salen ger även eleverna olika möjligheter i arbetsställning, där någon elev kan ligga ner i gradängen, medan en annan vill kunna stå upp och den tredje sitta ner och arbeta.

  • Såväl studier som vår erfarenhet har visat att detta kan hjälpa eleverna i deras prestationer. Som idrottsskola ger detta eleverna även möjlighet att kunna stå upp och arbeta säger rektor Tina Bågenhammar.
  • En viktig aspekt i elevernas och lärarnas lärmiljö är utformning av undervisningslokaler. Nu när vi skulle renovera NO-salen i Virserum fick vi möjlighet utifrån rummets förutsättning att göra något nytt och spännande. Att ha följt processen kring utformning och till slutprodukt har visat på vilket engagemang och framåttänk vår personal har på Prolympia säger Mattias Fejes VD på Prolympia SYD.

 

Invigningen av NO-salen sker den 14 december kl: 16:30-18:30. Vi hälsar media varmt välkomna att närvara. I samband med invigningen kommer vår samarbetspartner Tina Thörner att föreläsa om hur hon arbetar med världen som sitt arbetsfält och bidrar till att nå de Globala Målen.

 

Kontakt:

Tina Bågenhammar, Rektor, 0495 – 758003

Frida Kullberg, Enhetschef, 0495 – 758004

Dela