Pressmeddelande. Stefan Livs hjälm såld – skänks av köparen till HV71 och Kinnarps Arena

Idag kan vi gladeligen meddela att Stefan Livs hjälm har sålts. Köparen är SHLs- huvudsponsor NordicBet som också väljer att skänka hjälmen direkt till HV71 och Kinnarps Arena.

Under två veckor i september var hjälmen ute på en auktion på tradera men inget bud nådde det reservationspris som sattes upp. Syftet var att få in så mycket pengar som möjligt till Stefan Livs minnesfond. Stefan använde hjälmen när HV71 tog guld 2004 och tillhör idag Prolympia AB, Sveriges ledande idrottsskola på grundskolenivå.

Nu går alltså NordicBet in och köper hjälmen och meddelar samtidigt att hjälmen kommer lämnas tillbaka till HV71 under en ceremoni i Kinnarp Arena senare under hösten.

-Nu blev det en perfekt avslutning på det här. Tack vare NordicBet får vi in de pengar vi tänkte oss till Stefan Livs minnesfond och att hjälmen dessutom går tillbaka till HV71 är kort och gott fantastiskt, säger Henric Lilja idrott och marknadsansvarig på Prolympia AB.

Stefan Livs minnesfond delar årligen ut ett stipendium på 15.000 kronor till den bäste målvakten i tv-pucken. Dessutom finansierar fonden en målvaktsakademi i HV71s regi.

Hjälmen kommer att lämnas över till HV71 under en ceremoni på isen senare under hösten. Där är den tänkt att ingå i klubben samling och minnesmonter tillägnad Stefan Liv.

– Ja, ett smått rörande initiativ tycker vi. Vi har sedan tidigare ett antal delar av Stefans utrustning på plats, men just en hjälm saknar vi. Att det dessutom är hjälmen som var med på guldresan 2004 är en extra fin symbol för oss, säger Peter Ekelund, General Manager HV 71.

Dela