Prolympia Virserum tilldelas hederspris för framgångsrikt arbete mot våld, mobbning och främlingsfientlighet

SKOLORNAS FREDSPRIS 2014

Idag har vi glädjen att meddela att Prolympia Virserum tilldelats Emerichfondens hederspris i form av ett hedersomnämnande. Emerichfonden delar årligen ut Skolornas Fredspris till de skolor som framgångsrikt arbetar mot våld, mobbning och främlingsfientlighet.

prrrr

 

Priset inkluderar att 2 representanter från Prolympia kommer delta i ett 3-dagars seminarium kring ”ATT FÖREBYGGA VÅLD BLAND UNGDOM
– ETT MÅNGKULTURELLT PERSPEKTIV” mellan den 25-28 april där vi bl.a kommer hålla föredrag i Stockholm om vår fantastiska skola och vårt värdegrundsarbete samt träffa och lyssna till Emerich Roth samt andra inspirerande föreläsare för att lära av varandra. Vi har även äran att få medverka på Emerichfondens prisutdelning på Fryshuset i Stockholm den 28/4.

Ett av våra ledord är trygghet där vi finner det av största vikt att alla elever ska känna sig trygga i skolan. Därför måste vi fortsätta arbeta förebyggande och inkluderande för att främja internationell förståelse, medmänsklighet, solidaritet och bekämpa våld samt all form av kränkande behandling.

I samband med utmärkelsen vill vi rikta ett tack till alla inblandade som dagligen bidrar till det goda klimat vi har på vår skola! Tillsammans är vi starka…

TACK!

Läs gärna mer på: http://www.emerichfonden.nu/home/nyheter

Dela