Ansökan och antagning till Prolympia

Du anmäler dig till Prolympia genom att först göra intresseanmälan i vårt ansökningsformulär som du hittar nedanför.

 

Ansökningsformuläret på gäller för alla våra skolor och ska användas vid anmälan av elev. Var nogrann med att fylla i informationen korrekt så att vi kan behandla din ansökan omedelbart.

Antagningsprocessen

Vår antagning bygger på att den som har anmält syskonförtur (om eleven har syskon på skolan), garanteras första platsen. Sedan är det anmälningsdatum som gäller för de som sökt en plats till skolan. Tackar man sedan nej går platsen till den som står efter. Vår erfarenhet säger att det kan vara bra att anmäla sig tidigt.

Frågor kring antagningen kan ställas direkt till respektive skola. Kontaktuppgifter finner ni under Om oss – Kontakta oss.

När ansökan är skickad så får ni ett konfirmationsmejl med inloggningsuppgifter. Med dessa kan ni logga in och uppdatera, exempelvis er mejladress. På så vis är ni alltid garanterad aktuell information från oss.

OBS! Felaktiga uppgifter kan medföra att ansökan ej godtages!

Information för byte av skola till Prolympia

Du som väljer att börja på Prolympia till hösten ska anmäla ditt skolbyte till din nuvarande skola. På vissa orter måste du även anmäla ditt byte av skola till din hemkommun. Kontakta din nuvarande klassföreståndare eller rektor om det är någon särskild blankett du ska fylla i. När du sedan har börjat hos oss kommer vi att meddela din hemkommun.

Informationsmöten för intresserade elever och föräldrar

Under hösten/våren kommer representanter från Prolympia att komma till din ort, för att informera om hur det är att vara elev hos oss. Under våren kommer vi att hålla möten, där vi bjuder in alla intresserade – elever, föräldrar och lärare!

Varmt välkommen med din ansökan önskar vi på Prolympia!

Dela