Idrott, aktiviteter och ämnesfördjupningar från förskoleklass till årskurs nio

På Prolympia i Virserum kan du välja bland följande specialidrotter från årskurs sex: fotboll, ishockey, ridning, dans, bordtennis och utförsåkning/slalom. I de lägre årskurserna får du prova på en bredd av aktiviteter innan du gör ditt val av specialidrott.

Hos oss får du möjlighet att utvecklas inom din favoritsport under skoltid. Vi erbjuder också andra valmöjligheter, som till exempel specialengelska där du i slutet av läsåret åker till ett engelskspråkigt land, skaparverkstad, gitarrkurs samt fiske. Du som är musikintresserad kan delta i körsång eller i den kommunala musikskolan som erbjuder undervisning i våra lokaler. Varje läsår genomför vi också minst ett spännande friluftslivsprojekt.

Unik utbildning ger hög kompetens på landets ledande idrottsskola

Prolympia är idag landets ledande idrottsskola. Här får du rätt förutsättningar att kombinera skola och idrott i syfte att uppnå goda kunskapsresultat, god hälsa och ett livslångt idrottsintresse. För att ge dig idrottslig utbildning av hög kvalitet samarbetar Prolympia med ett stort antal elit- och breddidrottsföreningar samt förbund i hela landet.

Vi är den enda grundskolan på orten i Virserum, vilket gör att våra förutsättningar skiljer sig litet från Prolympias skolor på andra orter. Vi erbjuder alternativ till fördjupning i andra ämnen än idrott för de elever som inte har så stort idrottsintresse, till exempel engelska och estetiska ämnen.

I en trygg och strukturerad miljö där samarbete med föreningar och näringsliv är centralt får du personlig, idrottslig samt kunskapsmässig utveckling. Många duktiga tränare och ledare är delaktiga i skolans verksamhet och hjälper dig att nå dina mål.

VSGF, SK Hjorten, Åseda ryttarförening med flera är några av de föreningar vi samarbetar med.

Läs mer om Prolympias samarbete med föreningar