Brett utbud av specialidrotter och idrott fyra gånger per vecka

Prolympia i Sundsvall erbjuder följande specialidrotter som du kan välja bland från årskurs sex till nio: Fotboll, Friluftsliv, Innebandy, Ishockey, Simning, Basket, Dans, Golf,  Tennis och Allmän idrott. I de lägre årskurserna får du prova på en bredd av aktiviteter innan du gör ditt val av specialidrott.

Allsidig introduktion för dig som är lite yngre

Från förskoleklass till årskurs fem får du en allsidig introduktion, då skolan erbjuder boll, dans, motorik, ute och skridskor.

Skolmaten från Arenarestaurangen

År 2010 startade vi upp våran skolmatsverksamhet på Arenarestaurangen i Sundsvall.
Med över 80 års gemensam yrkesvana i teamet så gör vi vårt yttersta för att våra unga gäster i skolorna ska få en så hälsosam och kvalitativ skolmat som möjligt.

Alla vi som jobbar med produktionen av skolmaten är själva föräldrar och vi vet hur svårt det kan vara att göra barn nöjda samtidigt som maten ska vara hälsosam och nyttig, så vår skolmat är även en del av utbildningen för ett liv i ”vuxenvärlden”.

Vi planerar våra måltider för att de ska hålla en kvalitativ nivå avseende råvaror samt rekommenderat dagligt intag av näring. Vi försöker att hålla oss borta ifrån halvfabrikat och frysta grönsaker/frukter och använder oss så mycket vi kan av lokalt producerade varor, färska grönsaker och örter. Alla livsmedel i den mat vi lagar är EU-märkta och godkända för en mer ekologisk och hälsosam matlagning.

Med största sannolikhet kommer våra gäster att serveras maträtter hos oss som kanske är nya för dom. Här ser vi gärna att vi tillsammans med er föräldrar samt skolans personal tar ett gemensamt ansvar att få våra gäster att t.ex. prova nya maträtter och testa sånt man kanske inte känner igen.

Vi har även en salladsbuffé med varierande utbud på grönsaker och dressingar, samt
förser även våra gäster med färska frukter och bröd, allt sammantaget för att man ska orka med dagens sysslor och aktiviteter. Vid föranmälningar så serverar vi även en vegetarisk lunch.

Allergier och avvikande kost levererar vi självklart, men vi ser det nödvändigt att läkarintyg lämnas till skolan för att vi ska kunna vara säkra på att rätt kost levereras till våra gäster.

Simon Edlund
Arenarestaurangen